De ademdief ~ Miranda Peters

Toen dit magische boek voorbij kwam wist ik gelijk dat ik interesse zou hebben! Een boek waarbij ik hopelijk in de magie op ga.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ ebook
  • September 2020
  • 270 bladzijdes
  • Dutch venture Publishing
  • EAN : 9789492585585
  • Fantasy

Beschrijving

Dood de Ademdieven.
Vernietig de magie.
Verbreek de vloek.
Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar dit verhaal. Ik heb wel eens wat gelezen van Miranda en dat las lekker weg. Ik heb dus hoge verwachtingen!

Tijdens het lezen

Het verhaal begint al spannend. Ik weet hoe het is om mensen te ontlopen. Ze bewust niet zien. Ze vooral niet willen en kunnen zien. Het doet pijn, maar het is beter. Voor het grotere doel. Zodat je in de toekomst minder pijn hebt. Ze moet op de vlucht, om de jagers te ontlopen. Je wilt niet gepakt worden tenzij je je leven wilt zien eindigen.

Conclusie

Wat een fantastisch boek! Je vliegt door de lekker korte hoofdstukken heen. Zo kan je iedere keer een klein stukje lezen, wat absoluut meer en meer word dan gepland.

De magie, de dans en de keuzes zorgen voor fasinatie voor dit boek. Je leest het vanuit beide kanten, de jager op jacht en het meisje op de vlucht. Er komt een twist en een langere zoektocht. Je gaat meedenken en meewerken. 🌟🌟🌟🌟🌟 absoluut 5 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *