Levy en het witte wonder doosje. ~ Lara Reims

Tijd voor een nieuw jeugdboek. De jeugdboeken van Lara Reims vind ik echt top! Haar Remi serie was echt geweldig! Gaat deze ook bevallen?

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover/ ebook
  • 222 bladzijdes
  • September 2020
  • EAN : 9789463967303
  • Hamley books
  • Jeugdboek – ontdekking

Beschrijving

Daar ligt het. Op straat. Een klein, wit, glanzend doosje. Voor Levy kan bedenken dat je nooit zomaar iets van de straat op moet pakken, zit het al in haar zak. Het helpt haar de dag door. Een gewone schooldag, met sommen die ze fout doet omdat ze even aan iets anders dacht. Met de stemmen van de kinderen om zich heen. De stemmen die zeggen dat ze niks kan. Die schreeuwen, en schelden. Steeds legt ze dan even haar hand om het doosje dat aanvoelt als een gladde kastanje. Wat zou het zijn?

Dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Ze krijgt een raar bericht op de computer bij haar vader. En een gek sms’je op de telefoon die ze van haar moeder heeft gekregen, voor als Levy bij haar vader is. Na een wonderlijke ontmoeting komt Levy erachter hoe ze het doosje open moet maken. En hoe het haar kan helpen.

Een verhaal over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, ouders, schuld en vriendschap. Over de oplossing die er altijd is. Als je je best maar doet.

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar dit kinderboek van Lara. Ik heb enorm genoten van haar vorige trilogie en kan niet wachten om te beginnen.

Wat zal het doosje inhouden? Wat zal er in zitten?

Tijdens het lezen

Je nieuwsgierigheid word getriggerd door het doosje. Er gebeuren zoveel dingen in Levy haar leven. Ze kan zich slecht concentreren en wilt alleen maar uitzoeken wat dat doosje nu is.

Ze heeft het thuis moeilijk met haar ouders, maar school maakt het ook niet makkelijk. Gelukkig trekt ze toch met iemand op waardoor het avontuur leuker word. Samen sta je immers strakker toch?!

Conclusie

Het verhaal leest lekker weg. De spanningsboog is iets minder hoog dan in haar vorige boeken, maar de karakters komen hierdoor wel mooi naar voren. Je leert ze

Het is een leuk kinderboek om te lezen! Een mooie cover die je aantrekt, een duidelijke tekst en mooie groote van de letters om snel te kunnen lezen. Voor mij een aangenaamd leesboek! 🌟🌟🌟🌟 4 sterren voor dit boek!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *