Weerwolven van Waraine

Een spannend boek richting de Halloween toe. Oktober is echt wel een maand voor de spanning! Weerwolven passen daar zeker tussen!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • September 2020
  • ISBN : 9789082750430
  • Uitgeverij : We Will Shoot
  • Young adult – spanning

Beschrijving

Hallo, is daar iemand?’ fluisterde ze. Vlak bij haar knapte er een droge tak. Ze keek om, maar er was niemand te zien. Wie speelde er een spelletje met haar? Op dat moment hoorde ze een krakende stem. ‘Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,’ mompelde de stem. ‘En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.’ Angstig deinsde ze achteruit. Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter? Na een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf? ‘

Voor het lezen

Ik heb het eerste deel van haar trilogie gelezen. Haar schrijfstijl beviel mij zeker, dus toen deze op mijn reader te lezen was , moest ik hem lezen!

‘Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,’ mompelde de stem. ‘En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.’ De laatste drie woorden klonken meer als het gegrom van een beest.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest lekker weg. Je leert de karakters kennen en kijkt in hun levens. Ik wacht vol smacht tot het avontuur!

Het verhaal vouwt zich langzaam uit tot een open boek. Je denkt dan het boek door te hebben, maar is dat wel zo? Wie kan je vertrouwen?

Zullen we verdergaan? Longa via est, hora ruit, tempus fluit. De weg is nog lang en de tijd is kort.’ De anderen wierpen een laatste blik op het prachtige schouwspel van water, rotsen en zand beneden en gingen achter Viktor aan. Het pad liep steil naar beneden en maakte scherpe bochten. Het groepje liep vrolijk kletsend verder, tot ze bij een T-splitsing kwamen.

Conclusie

Ik heb erg genoten van dit boek! Wil hem zeker nog een keer lezen! Ik heb zo erg genoten van de hoge spanningsboog die er vanaf de helft aanwezig was. Je probeert het verhaal te snappen, maar er zijn zoveel factoren en mogelijkheden die kunnen passen! Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar toch hebben ze wel iets gemeen.     5 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

2 thoughts on “Weerwolven van Waraine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *