Junkie mama ~ Lonneke Van Asseldonk

Vandaag is het tijd voor een kinderboek dat ik even snel tussendoor gelezen heb.

Specificaties

  • Nederlands
  • 2004
  • 102 bladzijdes
  • Uitgeverij ploegsma bv
  • IBSN : 9021615371
  • Jeugdboek , pleeggezin, verslaving

Beschrijving

Kan Sanne haar moeder ooit vergeven? Gisteravond had mama het verteld, van haar echte moeder. Sanne wist allang dat papa en mama niet haar echte ouders waren, maar dít had mama nooit gezegd. Nu pas, omdat Sanne weer eens vreselijk kwaad was geworden toen ze haar Engels niet kon leren. Ze had gevraagd waarom zij altijd honderd keer langer over haar huiswerk deed dan normale mensen. Stampvoetend had ze tegen mama staan schreeuwen. .Omdat je moeder een rotjunk was, daarom… Nu ze dit weet, schaamt ze zich heel erg voor haar afkomst. Tegelijkertijd is Sanne verontwaardigd dat haar moeder die drugs blijkbaar belangrijker vond dan háár; dat ze haar gewoon heeft afgestaan. Sanne is vervuld van weerzin tegen die harteloze moeder, maar ze is ook nieuwsgierig. Leeft haar moeder nog? Een aangrijpend verhaal.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik wil graag die korte verhaal lezen waarin verslaving voorkomt. Het is heel moeilijk om een ouder met een verslaving te hebben. Er komt veel schaamte bij kijken in combinatie met veel vragen. Ik ben benieuwd hoe het verwerkt word in het verhaal .

Conclusie

Het is een mooi verhaal. Er zijn veel vragen waar ze een antwoord op zoekt. Er is veel onduidelijk waardoor je als tiener opzoek gaat naar de antwoorden. Het is niet altijd even makkelijk voor de mensen om je heen. Ze zoekt hulp bij anderen en ondersteunt waar ze kan. Het is een mooie wending tegen het einde. Daarom krijgt het boek toch  4 sterren van mij! Het heeft mij zeker verrast!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *