Stille duisternis ~ Fenneke Zwaaneveld

Toen ik dit boek van Hamley Books voorbij zag komen sprak het mij gelijk aan. Het leven kan vol kleur zitten, maar ook ineens op zwart springen. Moeilijke tijden breken aan. Wat doe je dan? Hoe reageert de omgeving?

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 300 bladzijdes
  • Hamley books
  • EAN : 9789463967556
  • December 2020
  • Young adult

Beschrijving

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera’s omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar.

De veranderingen in Vera’s familie en vriendengroep eisen al haar aandacht op. Thuis lopen de dingen uit de hand, de wanhoop komt steeds dichterbij. En dan verschijnt de schim. Is er nog een weg terug naar het licht?

Voor het lezen

De cover trekt mij enorm aan. De dorre takken die grijs en grauw om de blauwe lucht hangen. Ik ben enorm benieuwd naar hoe het verhaal zich ontwikkeld. In mijn fantasy zou ik alle kleuren uit de wereld onttrekken. Alle kleding en vele andere spullen lossen op in een zwart en wit. Alle pigment lost op in de lucht van de wereld.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest aardig snel door! Je gaat met goede snelheid door de bladzijdes heen. Er zijn problemen in aanloop die alleen maar groter worden. Hoe zal ze zich hier uit redden?

Conclusie

Het verhaal word uit een personage vertelt, maar je leest ook het verhaal van de bij personages uit haar ogen. Je leest hoe hun het ervaren en proberen het beste te maken van alles. Ik vind het jammer dat er weinig met kleur is gedaan. De duisternis is er ja, maar je had hier zo ver door kunnen gaan op de kleuren en het effect daarop.

Overal is het heerlijk weg te lezen. Daarom krijgt het boek 🌟🌟🌟🌟 4 sterren van mij!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *