Mijn hart van ijs ~ Jen Minkman

Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. Als ik de cover zie moet ik al denken aan de vele winters vol sneeuw, struggles, maar ook plezier!

Specificaties

  • Nederlands
  • hardcover
  • 389 bladzijdes
  • Oktober 2020
  • Hamley books
  • EAN : 9789463967457
  • Young adult – mythologie

Beschrijving

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Mijn hart van ijs is een modern sprookje over familie, vriendschap en liefde.

Voor het lezen

De illustratie is weer uitzonderlijk prachtig! Ik ben er dol op! Een mooie dame in een grote jurk in een wereld vol ijs! De achterflap spreekt mij enorm aan!

Tijdens het lezen

Het boek leest heerlijk weg. Ik kan alleen maar door de hoofdstukken heen vliegen en blijven lezen. Ik ben benieuwd naar wat Magda zal aantreffen. Ze heeft een flinke reis met aardig wat hobbels voor de boeg, maar zal ze hier heelhuids uit komen?

Conclusie

Wilskracht is de sleutel tot geluk. Je moet jezelf vaak pushen tot het uiterste, maar lukt dat Magda ook? Zal ze hulp vinden of staat ze echt helemaal alleen in dit verhaal?

Het einde heeft mij zeker verbaasd. Er gebeuren dingen die ik niet helemaal had kunnen voorspelen. De grote lijn zag ik zeker, maar de diepte die het verhaal krijgt is echt wonderlijk om te lezen. Ik heb enorm genoten van dit verhaal en toen ik het boek dicht deed viel mijn oog op het woord op de cover. Mythologie. Ik hou ervan!

Een echte must Read voor deze winter ( en eigenlijk elk ander seizoen op dit mooie stukje aarde) 🌟🌟🌟🌟🌟 5 sterren! Een van de beste die ik gelezen heb ik 2020.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *