De komeet, bewakers van het fragment ~ Johan Lubbers

Vandaag is het tijd voor een deel 2 van de serie! Ik ben erg benieuwd na deel 1 !

Klik hier voor de recensie naar deel 1

Specificaties

  • Nederlands
  • Oktober 2020
  • 355 bladzijdes
  • Zilverbron uitgeverij
  • EAN : 9789463083485
  • Fantasy

Beschrijving

Mensen geboren onder de komeet zijn magiërs en een deel van de komeet is neergestort in de woestijn. Het bewaken van dit fragment is Thessa’s heilige missie. Mensen geboren onder de komeet zijn magiërs en een deel van de komeet is neergestort in de woestijn. Het bewaken van dit fragment is Thessa’s heilige missie. Het mag niet in verkeerde handen vallen. Magie is gevaarlijk en slecht. Wanneer Thessa ontdekt dat zij magie kan gebruiken, begint ze te twijfelen aan haar missie en aan alles wat ze heeft geleerd. Ver weg in het zuiden kan Myrthe niet meer genieten van haar magische krachten en worstelt met de pijn die ze heeft veroorzaakt. Ze wil geen magiër meer zijn en gaat op zoek naar een andere plek waar ze zich meer op haar gemak voelt. De nieuwe koning heeft het politieke systeem van Rhodas veranderd. De prijzen om je laten behandelen door een dokter zijn betaalbaar geworden en magiërs mogen hun krachten ook voor andere zaken dan de geneeskunde inzetten. De straatjongen Thoran is een vertrouweling en vriend van de koning geworden en geniet van zijn nieuwe rol en het gebruiken van magie. Toch mist hij iets en wil zijn familie vinden. Niet iedereen is het eens met de veranderingen in Rhodas. De inquisitie en priesters waarschuwen voor het gebruik van magie en iemand zet zelfs magiërs op de brandstapel. Thoran, Myrthe en inquisiteur Oswald moeten samenwerken om de dader te vinden en vechten elk voor hun eigen geliefden, idealen en dromen.

Voor het lezen

De cover past enorm bij het vorige deel, het is echt een heel mooi plaatje geworden. Ik kan niet wachten om weer in de wereld met de magiërs en doktoren te duiken! Ik hoop net zo veel plezier te hebben als deel 1!

Tijdens het lezen

Het verhaal leest vanaf de eerste bladzijde lekker weg. Je word gelijk weer in het verhaal getrokken ookal is het laatste boek alweer een tijd geleden. Je bent benieuwd naar wat er nu zal komen  ! Ik ben nu al benieuwd naar de rest van het verhaal!

Conclusie

Je word gelijk in de eerste hoofdstukken gerukt. De spanning is al na een aantal bladzijdes aanwezig waardoor je nieuwsgierig bent naar meer.  Het boek bevalt mij al gelijk!

Ik heb enorm genoten van het avontuur! Soms was het even schakelen om te bedenken welk karakter er aan het praten was. Je moet toch de grote lijnen in je.hoofd hebben als je er langere tijd over doet. Het verhaal was meeslepend, spannend en vooral vol leven. Ik heb enorm genoten. Het is een waardig vervolg 🌟🌟🌟🌟 4 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *