Vox ~ Christina Dalcher

Vandaag deel ik de recensie van het luisterboek van December! Ik had door de feestdagen weinig concentratie, maar mijn bookchoice abbo kwam zeker van pas!

Specificaties

  • Nederlands
  • 320 bladzijdes
  • Oktober 2019
  • Uitgeverij Boekerij
  • EAN : 9789022588734
  • Young adult Thriller

Beschrijving

Je mag honderd woorden per dag spreken. Eén woord meer en je krijgt een stroomstoot van duizend volt. Welkom in het nieuwe Amerika.

Dr. Jean McClellan brengt haar tijd in stilte door. Ze heeft een teller om haar pols die elk woord bijhoudt dat ze spreekt. Ieder woord boven de honderd zorgt voor een krachtige stroomstoot. En dat is niet de enige maatregel die de nieuwe regering heeft opgelegd.

Sinds er een extreem conservatieve partij aan de macht is gekomen, zijn miljoenen vrouwen hun baan kwijtgeraakt. Hun bankrekeningen zijn bevroren, hun paspoorten ingetrokken. Meisjes leren niet langer lezen en schrijven. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt weggevoerd naar een heropvoedingskamp en komt nooit meer terug.

Dan staan er ineens twee mannen op de stoep. Voordat Jean het zwijgen werd opgelegd, was ze een begenadigd wetenschapper en nu is haar kennis hard nodig. De mannen doen Jean een aanbod dat ze niet kan weigeren: ze mag weer ongelimiteerd praten. Maar tegen welke prijs?

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. Zie hem vooral voorbij als een middenklasse boek. Kijken of mij daar bij aansluit!

Ik verwacht vooral een boek dat mij meeneemt in de ongelijkheid. Er zullen rellen zijn, ongelijkheid en hopelijk vooral actie en onderzoek!

Tijdens het lezen

Het verhaal word goed opgebouwd. Je hebt eerst de praktische informatie van de stand van zaken. Je leert de karakters en hun verhalen kennen voor je diepte in gaat. Heerlijk om weg te lezen of in mijn geval te luisteren!

Conclusie

Het verhaal was redelijk voorspelbaar, maar het heeft mij absoluut verrast. Je word echt in de wereld gesleurd door de emoties van de karakters. Vaak had ik te doen met Jean en de slachtoffers om haar heen. Het is echt ziek in je hoofd om zoiets onaards te bedenken. Om mensen hun stem af te pakken en hun daarbij te straffen. Een boek wat gelezen moet worden! 🌟 🌟 🌟 🌟 4 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *