De bus naar Ronda – Joyce van Ombergen- Jong

Nu we niet kunnen reizen, reis ik lekker per boek! Vandaag is het een busreis! Heb jij wel eens een busreis gemaakt? Ik wel naar London!

Specificaties

  • Nederlands
  • Geilustreerde paperback
  • Oktober 2020
  • Pumbo. bv
  • EAN : 9789090329413
  • Young adult – reizen -levenslessen

Beschrijving

Rowan, afgestudeerd ‘perfectioniste’ en grafisch vormgever, twijfelt over haar toekomst. Moet ze doorstuderen, gaan werken of neemt ze een tussenjaar? Al haar vrienden weten al wat ze gaan doen maar zij heeft werkelijk nog geen flauw idee! Als ze op een dag op het strand een tip van iemand krijgt, besluit ze dit als een teken te zien. Ze vertrekt zonder er al teveel bij na te denken naar Spanje om daar een tijdje te gaan werken. Niet iedereen is even blij met haar beslissing. In het buitenland aangekomen wordt ze niet alleen met zichzelf en een andere cultuur geconfronteerd maar ook met zichzelf. Kan ze op haar gevoel andere cultuur geconfronteerd maar ook met zichzelf. Kan ze op haar gevoel naar vertrouwen? Één ding is zeker, deze reis brengt haar op een heel ander pad.

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar het verhaal. Nu we niet op vakantie kunnen in het buitenland gaan we er maar over lezen. Het land Spanje trekt mij zeker aan. Ik hou van de natuur, de zee en vooral cultuur. Als ik weer ga reizen wil ik als eerste naar Italie toe!

Tijdens het lezen

Het verhaal leest vanaf de eerste bladzijde al lekker weg. Ik kan mij goed inleven in Rowan, want toen ik van school ging voelde ik mij ook gestrand. Helaas had ik niet de luxe om te gaan reizen, maar als ik kon kiezen zou ik dat zeker gedaan hebben. Ik ben wel met een vriendin een dagje naar London geweest om zo mijn studiejaren af te sluiten. Het was een mooie reis, al was ik liever langer gegaan. Ondertussen ben ik wel een week naar Frankrijk geweest en dat was zeker genieten! Nu gaan we veel op vakantie in Nederland door Covid, want buitenland zit er helaas niet in op dit moment.

Conclusie

Ik heb enorm genoten van de reis met Rowan. Alle nieuwe ontmoetingen die er waren, de beschrijvingen van de plekken en de lessen uit het boek kon ik helder voor mij zien. Ik gun iedereen de momenten om zichzelf te leren kennen als ze nog jong zijn. Om te kijken wat ze met het leven willen en wat voor doel ze voor ogen hebbe. Voor je het weet ben je 60, kijk je terug op je leven en denk je, Wat heb ik allemaal bereikt? Dat kan je proberen tegen te gaan door te visualiseren wat je doelen zijn. Dit boek brengt je er rustig in mee. Absoluut een mooi ( vakantie) boek! 5 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *