Merel ~ Sarah Moon

Vandaag is het tijd voor een boek uit eigen kast! Ik ben voor de cover van dit gevallen. De mooie kleuren, basis illustratie en muziek trokken mij erg aan.

Specificaties

  • Paperback
  • December 2018
  • 238 bladzijdes
  • Uitgeverij lemniscaat
  • EAN : 9789047710271
  • Young adult

Beschrijving

Slim, stil en eenzaam – zal Merel ooit kunnen uitvliegen? Merel wordt van het dak van haar school geplukt. Waarom zat ze daar? Wilde ze springen? Merel weigert erover te praten… Haar leventje was prima – zij het een beetje eenzaam. Ze vond het heerlijk om thuis bij haar moeder te zitten, te lezen, naar de vogels te kijken en te dromen van vliegen. En school was te doen: ze haalde goede cijfers en hoefde zich met niemand te verhouden zolang ze haar lunchpauzes bij mevrouw Wexley, de schoolbibliothecaris, kon doorbrengen. Maar dan sterft mevrouw Wexley. Langzaam maar zeker komt Merel erachter dat er een andere manier is waarop ze in contact kan komen met mensen… en toch zichzelf kan zijn. Een swingende manier. Iedere stille puber – en iedereen die een stille puber is geweest – zal zich in Merel herkennen, met haar hopen dat ze haar vleugels vindt en juichen als ze uitvliegt.

Voor het lezen

Toen ik in de winkel stond en de zijkant van dit boek zag leek het mij echt een boek voor mij. Ik werd enorm nieuwsgierig naar het onderwerp muziek in dit boek. Ik hoop dat het een leuk jeugdboek word in het genre Young adult!

Tijdens het lezen

Ik moet erg in het boek komen. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet denken in het begin. Ik ben best wel een extravert , maar kan ook introvert zijn waardoor ik mij zeker wel in bepaalde situaties kan inleven. Therapie is altijd moeilijk in het begin. Soms zit je niet bij de juiste persoon of spelen de vooroordelen mee in het vertrouwen in de persoon die je probeert te helpen. Naarmate het boek vordert word ze gelukkig meer open en leest het ook makkelijker weg.

Conclusie

Het deel aan het einde vind ik erg mooi. Ik had niet verwacht dat ze zoiets leuks , maar ook spannends zou doen. Het is moeilijk om uit je vertrouwde omgeving te gaan , maar toch doet ze dat even! Ze leert zichzelf kennen, meer van zichzelf te houden en daardoor durft ze ook meer in het nu te leven! Dat vind ik echt mooi om te lezen, want de enige in de wereld die er toe doet, ben jij zelf! Jij moet het zelf doen, niet anderen! 🌟 🌟 🌟 3 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *