De weg naar financiële vrijheid – Scott Riekens

Dit boek zag ik bij Renee Lamboo langskomen gezien zij et voorwoord heeft geschreven. Ik volg haar al langere tijd en ben al jaren in mijn financien bezig. Nu ben ik op een punt dat ik spaar ipv uitgeef en ik ben daar enorm dankbaar voor, zeker mijn vriendin en haar ouders die mij extra hielpen op dit pad.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ ebook
  • Januari 2021
  • 240 bladzijdes
  • Kosmos Uitgevers
  • EAN : 9789021579351
  • Financien

Beschrijving

Leer met ‘De weg naar financiële vrijheid’ van auteur Scott Riekens hoe je voldoende passief inkomen genereert waardoor je op termijn niet meer hoeft te werken. Gebaseerd op de FIRE-beweging.

Met ‘De weg naar financiële vrijheid’ leer je alles over de almaar groeiende FIRE-beweging: Financial Independence, Retire Early. Aanhangers van deze filosofie proberen hun uitgaven te verkleinen en voldoende passief inkomen te genereren zodat ze niet langer te hoeven werken voor hun levensonderhoud en dus financieel onafhankelijk zijn.

Dit boek volgt de weg van een familie die besloot het roer drastisch om te gooien op zoek naar financiële onafhankelijkheid. Met een gelukkig huwelijk, succesvolle onderneming en een dure levensstijl leek Scott Rieckens alles te hebben. Maar op een dag realiseerde hij zich dat hij overwerkt en ongelukkig was, en besloot het roer drastisch om te gooien. Hij zegde zijn baan op, overtuigde zijn gezin hun huis te verlaten en de uitgaven te halveren. Volg Scott en zijn familie op hun reis naar financiële vrijheid, en het enige dat niet voor geld te koop is: een eenvoudiger en gelukkiger leven. Vol met inspirerende casestudy’s en adviezen.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Je gaat opzoek naar een uitgave patroon waar jij je fijn bij voelt. Hoe zou je kunnen stoppen met werken voor je 70e zoals het er nu naar uit ziet? Wat is de drijfveer van dit koppel en vele anderen?

Tijdens het lezen

In het boek word aangeraden om je kosten zo laag mogelijk te houden. Koop de grote van je huis in wat je echt nodig hebt en niet omdat je lekker ruim wil wonen.Het draait natuurlijk wel om comfort. Als je je niet fijn voelt in je eigen huis hou je het natuurlijk niet lang vol. Het gaat erom dat je comford kan vinden op vele plekken zoals een huis in een goede, minder bekende buurt met de dingen die jij belangrijk vind. Bijvoorbeeld de winkels zijn aan te lopen, je hebt een bakker in de buurt en veel groen. Dat zouden absoluut mijn eisen zijn.

Om je FIRE nummer te berekenen neem je het bedrag wat je jaarlijks nodig bent aan geld en vermenigvuldig dat met 25. 4% van dat bedrag is namelijk weer exact de hoeveelheid geld wat je jaarlijks gebruikt. Dus stel per jaar ben je € 30.000,- nodig, dan is je FIRE nummer 25 x 30.000 = € 750.000,-.

bron Google

Conclusie

Het verhaal is zeker inspirerend, toch had ik er iets meer van verwacht. Er is een documantaire van gemaakt en hij heeft veel intervieuws gehad. Ik had graag meer geweten over hoe andere mensen Fire zijn geworden en dan Scott de invulling over wat hij geleerd heeft van de mensen die hij ontmoet heeft. Ze zijn in het begin natuurlijk enorme spenders geweest, maar ze hebben een enorme ommezwaai gemaakt. Erg mooi en tof om te zien! Ik had het liefst wat meer stukken van zijn vrouw gelezen gezien zij het er best moeilijk mee heeft. Je leest de twijfels terug bij beide. Ik ben beniewd hoe het nu met hun gaat. Ik heb zeker mooie waardevolle lessen uit dit boek gehaald! 4 sterren voor mij!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *