Het meisje in de witte kimono ~ Ana Johns

Ik heb de laatste tijd lekker een luisterboek geluisterd. Ik heb nu weer reistijd naar mijn week dus kan vaak lekker een uurtje op werkdagen luisteren als ik onderweg ben. Vaak luister ik ook tijdens het wandelen als ik even geen zin heb in een podcast of muziek .

Specificaties

  • Nederlands
  • September 2020
  • 319 bladzijdes
  • Uitgeverij de fontein
  • EAN : 9789026150104
  • Historische Roman

Beschrijving

1957. Als de Japanse Naoko verliefd wordt op een Amerikaanse soldaat, kan ze niet voorzien welke prijs ze daarvoor zal betalen. Een hartverscheurende roman over liefde, familie en onmogelijke keuzes.

Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft…
Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

Voor het luisteren

Ik ben enorm benieuwd naar dit verhaal. Ik kom veel mooie reacties tegen online en het verhaal trekt mij enorm aan. Het lijkt mij enorm emotioneel en ik ben zeker geïnteresseerd in de cultuur. Ze zijn vaak zo chill en zen met zichzelf, enorm mooi om te zien.

Tijdens het luisteren

Het verhaal begint als een mooi liefdesverhaal dat je meeneemt in de jonge tijd van Naoko. Je leert haar kennen als een jong meisje die onverwachts liefde ervaart. Helaas voor haar gebeurt het mogelijke waardoor ze niet gaan kiezen wat ze wilt gaan doen. Je leert door middel van Japanse spreekwoorden waar ze mee moet dealen.

Conclusie

Draken liggen altijd op de loer. De slang geeft je een beet waardoor het gif zich langzaam verspreid, maar kan je optijd kiezen wat er moet gebeuren om er niet aan onderdoor te gaan?

Naoko heeft het enorm moeilijk. Je voelt enorm met haar mee door haar reis heen. Het is mooi om te zien hoe je door het heden en verleden reist. Je krijgt een goed beeld van Japan zodat je het voor je kan zien, ookal ben je er nooit geweest.

Ik ben enorm geraakt door dit prachtige verhaal. Gelukkig heb ik het boek al in de kast, want herlezen wil ik hem zeker! ***** 5 sterren

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *