Voor verdriet heeft niemand tijd – Monica Haak

Boeken over gevoelens en vooral moeilijke gevoelens zoals verdriet en verlies, inspireren me. Ik denk dat het ook voor mezelf een stuk verwerking is. Ik vind het prachtig, fascinerend en aangrijpend om te zien hoe anderen hiermee omgaan. ~ Kim

Specificaties

  • Taal: Nederlands
  • Verschijningsdatum: oktober 2020
  • Aantal pagina’s: 300 pagina’s
  • Uitgeverij: Uitgeverij Hamley Books
  • EAN: 9789463967280
  • Type boek: Young Adult (15 – 18 jarigen)

Beschrijving

Liv en Emerald hebben beide erge gebeurtenissen meegemaakt en missen dierbare. Liv is net met haar moeder naar de andere kant van het land verhuist en moet een nieuwe start maken. Op haar nieuwe school ontmoet ze Emerald. Beide worstelen enorm met hun problemen en lijken moeite te hebben de draad van het leven weer te moeten oppakken. Toch groeien ze naar elkaar toe, wat hen ook hoop op een betere toekomst geeft. Ze dragen beide geheimen met zich mee die ze niet bloot durven geven vanwege schaamte en angst, hierdoor komt hun vriendschap aan een zijden draadje te hangen.

Voor het lezen

Zoals altijd is dit ook weer een prachtige cover van Hamley Books. Daarnaast spreekt de synposis van het verhaal me enorm aan, aangezien ik ook erge gebeurtenissen in mijn leven heb meegemaakt. Ben ik enorm benieuwd wat dit boek me zal brengen. 

Tijdens het lezen

Vanwege dat ik me volledig kan identificeren met zowel het verdriet van Liv en Emerald en de gevoelens en gedachtes die ze hebben, leef ik intens mee in het verhaal.    

Conclusie

Wat een ongelofelijk indrukwekkend boek was dit. Tijdens het leven wisselen we constant van perspectief tussen Liv en Emerald en weet je precies wat ze denken, voelen en beleven. Het in een aangrijpend boek wat enorme indruk op me gemaakt heeft.  Ik zal eerlijk bekennen dat ik het niet droog heb gehouden bij het lezen van dit boek en mijn tranen meerdere malen gestroomd hebben. De manier hoe Monica de personage Liv en Emerald heeft neergezet en vertaald is werkelijk prachtig en indrukwekkend. Het boek leest heerlijk weg. Door alle omwentelingen en verschillende situaties waarmee de twee meiden te maken krijgen blijft het verhaal je boeien. Ook de opbouw naar het plot was erg spannend, ik was enorm geboeid om te willen weten hoe het zou eindigen en of dat het boek tot een goede afloop zou komen. Gelukkig komt het verhaal tot een mooi, krachtig einde waardoor de verhaallijn mooi afsluit.
Ik vond het goed dat voorin het boek een waarschuwing wordt gegeven dat het verhaal gaat depressies, rouwverwerking en jezelf pijnigen (automutilatie). Hierdoor was ik enigszins voorbereid, omdat ik hier zelf mee bekend ben. Maar er komen ook heel veel vrolijke, mooie en grappige momenten aan bod, waardoor denk ik het boek wel in evenwicht is en niet te zwaar wordt.
Wat ik ook erg leuk vond was dat er in het boek ook films, boeken en muziek wordt genoemd van deze tijd wat een mooie en prettige extra dimensie van levendigheid aan het boek en verhaal geeft.

Het boek was echt prachtig en aangrijpend en een dikke aanrader om te lezen! Ik ben nu al benieuwd naar de volgende boeken van Monica Haak.     1/2 sterren (4.5)

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *