Tweede stem – Elin Meijnen

Dit boekje trekt me vooral aan door het design van de cover, die ik echt prachtig vind. En daarnaast het LHBTQ+ thema van het boek ~ Kim

Specificaties


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: maart 2021
Aantal pagina’s: 176 pagina’s
Uitgeverij: Blossom books
EAN: 9789463492218
Type boek: Young Adult

Beschrijving


Mette is een onzeker meisje dat heeft besloten om naar een andere middelbare school te gaan. Op deze school is alles compleet anders; de leerlingen, de lokalen en vooral de docenten. Ze zat voorheen op een hele vrije autonome middelbare school, nu moet ze erg wennen op een school die heel anders werkt. Met haar enorme zangtalent weet ze de hoofdrol in de schoolmusical te bemachtigen. Hierbij bouwt ze 2 vriendschappen op; met Eddy die haar beste vriend wordt en met de nogal directe scriptschrijfster van de musical Flo. Het blijkt dat Mette op haar vorige school een hoop heeft meegemaakt. Ze is vastbesloten dit achter zich te laten en met niemand te delen. Maar wanneer er ineens een nieuwe docent verschijnt die ook nog eens meewerkt aan de musical is niets meer zeker. Dit verandert alles voor Mette. Kan ze nu nog wel haar verleden achter zich laten?


Voor het lezen


De cover van het boek is zo heerlijk strak en clean dat het me heel erg trekt en aanspreekt. Daarnaast heb ik gehoord dat dit een boek is met het LHBTQ+ thema, en die boeken spreken mij enorm aan. Ik hoop echt dat er meer acceptatie in de wereld komt en we iedereen kunnen omarmen en accepteren zoals hij/zij is.


Tijdens het lezen


Het boek leest heerlijk weg. Ook de spanningsopbouw naar het plot toe is sterk en het boek heeft een mooie afwisseling tussen Mette met haar ouders en op haar school met haar vrienden. Hierdoor krijg je een goed overall beeld van haar. Ook enkele blikken naar haar verleden geven je een goed beeld in de denk en voelwereld van Mette.


Conclusie


Het boek leest echt heerlijk weg. Het is vlot en krachtig geschreven. Je krijgt een goede kijk op het leven en de gevoel en denkwereld van Mette, zonder dat het zwaar of langdradig wordt. Ik vond het verhaal ook erg origineel en het was echt prettig geschreven. Ik heb echt genoten van dit heerlijke boekje!    1/2 sterren 3.5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *