Ik moet even kijken of ik kan ~ Liesbeth Smit

Toen ik dit boek zag moest ik hem gewoon lezen ! Ik heb er wel een tijdje over gedaan, want het is niet perse en fun boek 🙂 Het is kennis en dat moet je tot je laten komen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Oktober 2017
  • 208 bladzijdes
  • Uitgeverij Nijgh en van Ditmar
  • EAN : 9789038804262
  • Informatief, zelfhulpboek

Beschrijving

Introvert zijn: ineens was het er. Niet voor de introverten; zij wisten allang dat ze bestonden. Maar voor de rest van de wereld stond het onderwerp plotseling op de kaart. En dat is broodnodig, als je beseft dat de mensheid zeker voor een derde uit introverte mensen bestaat. Hoog tijd dus dat we serieus kennisnemen van deze ‘soort’: wat is introversie nu precies allemaal wel en vooral ook niet, hoe kun je een echte introvert herkennen en niet te vergeten: wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag?


In Ik moet nog even kijken of ik kan rekent Liesbeth Smit af met het idee dat introversie iets zieligs of saais zou zijn. Met een frisse en heldere blik gaat ze uitgebreid in op de verschillende kanten van introvert zijn: want hoe ga je er op de werkvloer mee om? Zijn er ook mensen die zowel introvert als extravert zijn? En wat moet je eigenlijk allemaal weten over je introverte kind?

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd of ik een introvert ben. Ik denk het zelf wel op sommige gebieden, maar sociaal ben ik zeker een extravert. Ik hou er van om lekker tussen de mensen te zijn, maar ik beslis zelf wel graag wanneer ik weg ga.

Tijdens het lezen

Het is fijn dat er diepere uitleg is. Het is fijn om eens in het hoofd te kijken van iemand die introvert is. Ik herken zeker bepaalde punten die er genoemd worden. Ik kijk lekker op de bank filmpjes en lees altijd in bed. Mijn moment van stilte is echt hoognodig zodat ik kan opladen. Als ik dat niet doe loop ik achter de feiten aan.

Conclusie

Ik vond het een erg leerzaam boek. Ik denk dat dit zeker verplichte kost moet worden op het middelbaar onderwijs in de brugklas. Je leert hoe je met verschillende type mensen kan omgaan, vooral de wat stillere types. Iedereen heeft andere gewoontes en behoeftes en daar is niks mis mee. Als ik een dag weg ben geweest moet ik echt uren extra slapen, maar ook gewoon met de dagelijkse dingen. Ik moet mijn rust pakken en luisteren naar mijn lichaam op zulke momenten. **** 4 sterren

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *