Een verre plek vlak bij ~ Hayley Long

Dit boek van Hayley Long trekt al een tijdje mijn aandacht. Ik ben enorm benieuwd naar dit verhaal en hopelijk kan het verhaal mij raken.

Specificaties

  • Nederlands
  • September 2018
  • 285 bladzijdes
  • Harper Collins
  • EAN : 9789402756005
  • Young adult – rouw verweking, liefde

Beschrijving

Op de terugweg van vakantie, raken de broers Dylan en Griff samen met hun ouders betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Van de ene op de andere dag zijn de jongens wees, en staan ze er helemaal alleen voor. Tot een verre oom en tante zich melden en ze naar Wales verhuizen. Ondanks het grote verdriet lijkt hun leven in een wat rustiger vaarwater te komen, maar Dylan maakt zich zorgen om zijn broertje. Griff lijkt niet om te kunnen gaan met het verlies; hij praat niet en trekt zich steeds verder terug. Maar ook Dylan heeft moeite de moed erin te houden en vlucht in zijn hoofd naar plekken waar hij gelukkig was. En nog meer dan Griff heeft hij moed nodig, want er is iets heel belangrijks waarmee hij in het reine moet zien te komen voor hij verder kan.

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. De cover heeft mij aangegrepen door de tekst onder de titel. Een verhaal over liefde, verlies en loslaten. Het verleden komt de laatste tijd veel loeren en ik merk veel oud zeer op. Dat maakt mij niet altijd even vrolijk als ik zou willen en daarom lukt het niet altijd even makkelijk.

Tijdens het lezen

Vanaf het begin leest het verhaal al lekker weg. Ik geniet enorm van de schrijfstyle en ga helemaal op in het verhaal. Ik pak het boek vaak op en zet zelfs de tv, Netflix en ga eerder naar bed om te kunnen lezen. De twee broers hebben veel te voorduren en die band mistte ik met mijn zus waar ik mee opgroeide. Het lijkt mij zo iets moois! Gelukkig heb ik het wel met mijn andere zus en zusjes ookal zie ik ze helaas niet zo vaak als ik zou willen.

Conclusie

Wat een mooi verhaal! Het heeft mij stil gemaakt, inclusief dikke keel en wat natte ogen. Ik heb enorm genoten van dit verhaal en de plottwist kwam voor mij enorm onverwachts. Ook de dankbaarheid die ik voel is enorm mooi en laat mij inzien dat ik dankbaarder moet zijn voor de stappen die ik al gezet heb en nog ga zetten. Het had zoveel anders kunnen gaan met als bij Dylan en Griff. 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 5 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *