Je kunt je leven helen – Louise Hay

Ik heb al erg veel gehoord over deze schrijfster, dus ik ben benieuwd of ze ook zo veelbelovend is als dat ik van anderen hoor. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2017

Aantal pagina’s: 224 pagina’s

Uitgeverij: Uitgeverij Ankhhermes

EAN: 9789020213898

Type boek: Zelfontwikkeling, psychologie

Beschrijving:

Het basisboek van Louise Hay voor een gelukkiger leven. Dit boek is wereldwijd maar liefst door meer dan 50 miljoen mensen gelezen. In dit boek krijg je van Louise Hay liefdevolle inzichten die je helpen jezelf beter te leren kennen. Ze laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen je lichaam en geest. De negatieve gedachten en overtuigingen die je voor jezelf misschien op een dag (on)bewust heel veel herhaalt zijn vaker als je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Wanneer je leert om van jezelf te houden en anderen om je heen te vergeven, zet je hiermee enorme grote stappen in de kwaliteit van je eigen leven.
In het boek geeft Louise verschillende handvaten in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen, voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties.
Aan het einde van het boek is er een lijst van klachten en de gedachtepatronen die hier mogelijk aan ten grondslag liggen, zodat je kan kijken waar je zelf aan kan werken. 

Voor het lezen:

Ik heb hele hoge verwachtingen van het boek, aangezien ik al zo veel mensen vol lof over de boeken van Louise Hay heb horen spreken. 

Tijdens het lezen:

Het boek luistert lekker weg, de hoofdstukken zijn kort en krachtig. Soms verliest het verhaal zich wel in (te lange) opsomminglijstjes van mogelijke (negatieve) gedachtes die je ergens bij kan hebben, waardoor dat ik even de focus verlies. 

Conclusie:

Ik vond het een mooi en verhelderend boek. Ze geeft veel mooie en fijne voorbeelden. Haar schrijfstijl is open en prettig. Daarnaast had ze ook wat handvaten die ik zeker in de toekomst voor mezelf ga uitproberen om te kijken wat mijn ervaringen hierbij zullen zijn. Het is een verhaal dat veel liefde, compassie en warmte uitstraalt. Soms een tikkeltje zweverig, maar niet dat het onaangenaam word, ik hou er wel van. Het geeft soms bijna iets magisch, dat je denkt.. wauw, als ik geloof in mezelf en mijn innerlijke kracht wordt mijn leven echt beter. Alles zit hem volgens Louisa in de kracht van het heft in eigen handen nemen. Ik ben al wel bekend met affirmaties en zelfliefde en compassie, maar als je Louisa hoort dan merk ik wel dat ik nog een hoop werk te verzetten heb. Het is een boek dat denk ik door de liefde die je door het verhaal heen voelt wel in je hoofd blijft hangen en je aan het denken zijn. Ik vond het een enorm mooi boek en een mooie aanrader voor wie zichzelf verder wilt ontwikkelen. Daarnaast denk ik wel dat t fysieke boek hiervan handiger is als het luisterboek, aangezien je dan gemakkelijker terug kan pakken naar de handvaten en de affirmaties die ze gebruikt. Want het is een boek dat je zeker nog vaker uit de kast zal pakken als het je heeft weten te raken.

Aantal sterren: 4

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *