Je kunt het ook nooit goed doen ~ Carmen Felix

Ik ben enorm benieuwd naar de verhalen van Carmen. Ik volg haar nog niet zo lang op Instagram , maar de titel vond ik erg passend bij de fase in het leven waar ik nu in zit. Op ontdekking.

  • Nederlands
  • Paperback
  • November 2019
  • 176 bladzijdes
  • Uitgeverij Spectrum
  • EAN : 9789000370757
  • Zelfontwikkeling

Beschrijving


Je kunt het ook nooit goed doen
Samenvatting
Ben je net van plan minder vlees te gaan eten, word je berispt omdat je geen vegan bent. Beloon je jezelf met een weekendje weg van je zuurverdiende geld, mag je er niet eens meer heen vliegen.
Het is moeilijk overleven in een wereld waar altijd iemand groener, feministischer, sportiever, rijker of woker is dan jij. Hoe hard je ook probeert. Heb je net de ene deugd onder de knie, loop je alweer achter.
Carmen Felix groeide op in Ede maar woont al bijna 15 jaar in Amsterdam. Op familiefeesten gaat het nooit over consuminderen, op feestjes met vrienden nooit niet. Waar haar ene sociale omgeving op koopjesjacht gaat, staat de ander te demonstreren tegen fast fashion.
En ondertussen kan Carmen de eerstewereldproblematiek haast niet meer aan. Je kunt het ook nooit goed doen is een hilarische schets van een bijzondere tijd.

Voor het lezen

Zo voelt het nu in de covid helemaal. Je hebt geen recht van kiezen , want ben je niet geprikt dan moet je aan van alles en nog wat doen. De regering weet niet waar ze mee bezig zijn, dus het volk ook niet.

Ik ben opzoek naar mijn inner voice. Hoe wil ik mij voelen? Ik wil ik zijn? Hoe denk ik over mijn welzijn en die van de wereld? Het dilemma van ouder worden dus :p

Tijdens het lezen

Sommige stukken vind ik enorm interessant zoals baarbemoeienis. Waarom word er bij vrouwen wel gevraagd of geoordeeld als ze ouder of juist jong ouder willen worden of helemaal geen kinderen willen?

Wat als je niet zo ambitieus bent in deze drukke wereld ? Ben je dan bij voorbaat al gefaald? Hoe zit het met het femisme? Wat als je aan een deel van hun regeringen voldoet, maar niet allemaal? Ben je dan een fopfeminist? Of wat dacht je van de fatshaming cultuur waar we in zitten? Waarom is dat er überhaupt en hoe denken we erover? Het beeld tussen mannen en vrouwen is hier echt heel anders. Waarom moeten vrouwen op hun voeding letten terwijl het voor mannen als een keuze word gezien?

Conclusie

Carmen slaat soms de spijker op zijn kop. Vooral het stuk over kinderen krijgen en opvoeding en vind ik enorm waar. Je krijgt kinderen, maar vele vergeten dat je ze nog moet opvoeden, tijd aan moet besteden en moet leren dat je hard werkt voor je doelen en dat dus niet kan krijgen door privileges.

Een heerlijke bundel waarbij ik mij als bijna midden twintiger goed in kan herkennen. Het is een plezier om sommige verhalen te lezen, want ze zegt bruut waar het op staat. De meeste verhalen vond ik goed onderbouwd en een enkeling was niet mijn ding. Het leest lekker weg en daarom geef ik het ook 4 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *