Het geheim van ASMR – Ontspan je hersenen door je zintuigen – Craig Richard

Na het lezen van meerdere artikelen op de blog van inspirerendleven.nl was ik erg nieuwsgierig geworden naar dit boek ~ Kim

Specificaties

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2019

Aantal pagina’s: 216 pagina’s

Uitgeverij: Ankhhermes

ISBN: 9789020215830

Type boek: Psychologie, Spiritualiteit

Beschrijving

Hoe werkt ASMR, die inmiddels een grote trend is geworden op YouTube.
In het boek legt Craig de fascinerende werking uit van ASMR. ASMR brengt je namelijk een gevoel van diepe ontspanning, een betere nachtrust, vermindering van pijn, angst en sombere gevoelens.
Er is op het moment nog veel wetenschappelijk onderzoek gaande naar de werking hiervan, want sommige mensen kunnen deze werking intens ervaren, anderen weer juist niet. ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) wordt gedefinieerd als een tintelend gevoel op het hoofd, je huid en in je hersenen. Het kan op verschillende manieren bereikt worden en het verschilt per persoon wat als prettig of juist absoluut niet prettig wordt ervaren. De mogelijkheden lijken eindeloos, van gefluister, geknisper van papier, kijken naar kleuren en schilderijen, zachte aanrakingen en strelingen. YouTube staat er inmiddels vol mee, waardoor dat je op onderzoek uit kan wat voor jou stimulerend werkt.

Daarnaast staat het boek vol aan tips en ideeën om zelf aan de slag te gaan (alleen of met een partner) om de werking van ASMR te ervaren.

Voor het lezen

Ik was erg benieuwd naar dit fenoneem en ik wilde er graag meer over weten, 

Tijdens het lezen

Het boek leest lekker weg en is opgedeeld in korte alinea’s. Het wordt allemaal goed en duidelijk uitgelegd. 

Conclusie

Het is een leuk boek dat lekker wegleest. Ik was vooral erg geïnteresseerd hoe dit nu precies werkte in en op het lichaam, maar helaas is er nog veel wetenschappelijk onderzoek gaande en is er nog op dat niveau niet veel bekend. Dat vond ik enorm jammer. Daarnaast legt het boek enorm uitgebreid uit aan welke dingen je allemaal wel niet kan denken om ASMR voor jezelf te bereiken. Het boek is vooral heel handig voor als je zelf aan slag wilt met ASMR met een partner. Het staat boordevol tips en suggesties en ideeën om mee aan de slag te gaan. De variatie hierin is echt heel erg groot en ik denk dat iedereen wel af en toe zoekt naar dingen die hem/haar in diepere ontspanning brengen. Vooral met de stress en het hectische leven van deze tijd. Ik heb ook zelf wat op Youtube zitten kijken wat voor mij wel en niet werkt. Zo merk ik dat sommige dingen me eerder stress en onrust en ongemak geven dan ontspanning, zo zie je maar dat we als mensen enorm verschillen en allemaal op onze eigen manieren geprikkeld worden. Het boek is zeker t lezen waard als je op zoek bent naar nieuwe manieren die jou kunnen helpen wat meer ontspanning kunnen bieden. 

Aantal sterren: 4

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *