Naasten ~
Melanie Kranenburg, Niek van Ooijen, Maaike Haan

Ik zag de bundel liggen en het greep mij gelijk aan. Ik ben zelf ook indirect mantelzorger geweest voor een zieke ouder. Het is zwaar en uitputtend, maar je doet het met liefde.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Uitgeverij exhibitions international
  • EAN : 9789492672209
  • Graphic novel

Beschrijving

De vrouw van Geert krijgt te horen dat haar kanker niet meer te genezen is. De vader van Eva is al lange tijd ernstig ziek en takelt steeds verder af. Ze belanden in dezelfde situatie, maar hebben ieder hun eigen verhaal. Dit boek is het resultaat van een samenwerking tussen het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen en ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Naar een onderzoek van Maaike Haan hebben afstuderende studenten Comic Design Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen de twee fictieve verhalen over mantelzorg in de laatste levensfase verbeeld

Voor het lezen

Toen ik het boek zag liggen trok het mij gelijk aan. De verdriet die ik af en toe voelde zag ik al op de cover. Het is pijnlijk om die herinneringen weer voor mij te zien. Het is iets wat je toch meedraagt. Ik heb het een plek kunnen geven en kracht eruit kunnen putten, maar soms komt het als een storm door je lichaam omhoog.

Conclusie

Ik vind het een mooie bundel. Het is zulk mooi werk. Je ziet de details, lees de verhalen en ziet goed de duisternis erachter. In die periode is er gewoon weinig kleur te bekennen ookal zou je het nog zo graag willen. Je maakt er het beste van en hoopt op een goed herstel. Het heeft mij echt wel stil gemaakt op sommige momenten.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *