Dag & Nacht – Helga van Leur Govert Schilling

Aangezien ik Helga met enorm veel plezier volg op instagram en altijd hele inspirerende post plaatst, wilde ik ook graag meer van haar leren. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2020

Aantal pagina’s: 192 pagina’s

Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

ISBN: 9789059565425

Type boek: Wetenschap & Natuur

Beschrijving:

Waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood? Hoe ontstaat de regenboog met al zijn kleuren? Kun je vanuit Nederland het poollicht zien? Welke wolken vertellen je dat je beter een paraplu mee kunt nemen? Waarom ziet de maan er elke dag anders uit? Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet? En waar vind je de Poolster en hoe herken je een satelliet?

In dit boek beschrijven Helga van Leur en Govert Schilling alles wat er overdag en ’s nachts aan de hemel te zien is. Van wolkentypen, optische verschijnselen en bliksem tot vallende sterren, planeetsamenstanden en zonsverduisteringen. In begrijpelijke taal en voorzien van prachtige foto’s nemen ze je mee op een boeiende verkenningstocht, van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht.

Voor het lezen:

De cover van het boek is prachtig. Het is een mooie foto van een Nederlands natuurlandschap met een hele mooie wolkenhemel. Het beeld spreekt enorm.
Het boek is een hardcover, wat gelijk het boek iets extra’s geeft. Daarnaast staat het boek vol prachtige foto’s.

Tijdens het lezen:

De foto’s in het boek zijn als eerste al gewoon fascinerend en enorm mooi om naar te kijken. Daarnaast geeft Helga een hele heldere, duidelijke en krachtige uitleg over de verschillende onderwerpen die aan bod komen. Het is echt een kijk en ontdek boek. Het leert je op een vrij gemakkelijke manier zoveel over een heleboel natuurverschijnselen. Daarnaast is het ook erg leuk dat je aan de hand van sommige wolkendekken kan verklaren wat voor weer er op komst is. 

Conclusie:

Na dit boek ben ik zeker met een hele andere blik naar de schoonheid van de natuur gaan kijken. Helga deelt zo veel informatie. Ik moet zeggen dat ik niet alles onthouden heb, maar het boek is ook perfect te gebruiken als naslagwerk om op te zoeken welke wolken, sterren etc we zien. Ik weet ook zeker dat oudere kinderen of ouders samen met wat oudere kinderen dit boek een dikke aanrader is om te lezen en samen de schoonheid van de natuur te kunnen ontdekken. 

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *