De verborgen vrouw – Belinda Aebi

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour om een recensie te geven, wat ik van De verborgen vrouw vond.  

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: oktober 2021

Aantal pagina’s: 380 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN: 9789464208375

Type boek: Psychologische thriller

Beschrijving:

Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen. Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op. Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

Voor het lezen:

Heel erg benieuwd naar dit verhaal. De cover is in ieder geval veelbelovend en trekt echt mijn aandacht. De sepia kleuren en de 2 beelden, een van een portret van een vrouw en de andere van een oude fabriek roepen een duistere, kille sfeer op. 

Op de achterzijde zijn de kleuren van de voorzijde doorgetrokken en is een duidelijke beschrijving van het verhaal te lezen. Op het titelblad aan de binnenzijde van het boek staat nogmaals een verlichte versie van de uitgestorven oude fabriek te zien. 

Tijdens het lezen:

Het verhaal volgt verschillende personen die per hoofdstuk wisselen. In het begin was dit even switchen waardoor ik wat moeilijk in het verhaal kwam. 

Conclusie:
Een heel originele en andere insteek dan de meeste thrillers. Normaal gesproken gaan verhalen over dingen die onlangs gebeurd zijn. In dit geval gaat het om een moordcomplot van 50 jaar geleden. Ondanks dat het om een oud verhaal gaat, weet Aebi je aandacht te trekken met haar krachtige en vlotte schrijfstijl. We volgen 3 verschillende personages die per hoofdstuk elkaar afwisselen. In het begin had ik wat moeite om hierdoor in het verhaal te komen, maar aan de andere kant kreeg je hierdoor een heel breed beeld van de situatie door de verschillende perspectieven van de personages. 

Het verhaal is niet echt spannend, wat bij de meeste thrillers het geval is, maar op een of andere manier wist het verhaal me wel nieuwsgierig genoeg te houden dat ik toch wel wilde weten hoe de vork in de steel zat. Aangezien dat je als lezer door Aebi betrokken wordt om mee te puzzelen in de moordzaak maakt t denk ik dat ik zo nieuwsgierig bleef.
De personages waren levendig verwoord en hadden echt een eigen persoonlijkheid en karakter, dat vond ik enorm sterk.
De verhaallijn was goed door Aebi uitgedacht, sommige dingen verwachte ik al doordat ik als lezer bepaalde puzzelstukjes met elkaar had verbonden, andere waren juist verrassend, waardoor het verhaal een hele andere wending nam. Het verhaal zette me hierdoor zeker aan het denken.

Het is een mooie psychologische thriller met een intrigerend verhaal. Aantal sterren: 3,5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *