Peak Mind; De nieuwe wetenschap van focus en concentratie – Amishi Jha


Boeken over persoonlijke ontwikkeling en meer kennis opdoen over focus en concentratie, dat vraagt om mijn aandacht. Daarom kijk ik echt uit naar de inzichten die dit boek me gaat brengen. ~ Kim

Specificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal pagina’s: 304 pagina’s
Uitgeverij: ten Have
ISBN: 9789025908331
Type boek: Psychologie, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling

Beschrijving:
Amishi Jha is een wereldberoemde neurowetenschapper die vooral de aandacht bestudeerd. Ze ondervond met vele wetenschappelijke studies en onderzoeken hoe je jezelf kan trainen om voortaan de juiste focus te hebben op de momenten die ertoe doen.


De hele dag zoemt onze aandacht (of zaklamp), zoals Amishi het beschrijft alle kanten op. Het gezoem van je telefoon, pop-up berichten en notificaties van de media, en een altijd groeiende to-do list. Zeker in deze tijd krijgen we meer prikkels dan ooit te verduren en zijn we chronisch afgeleid. Volgens onderzoek gaat zelfs 50 procent van ons leven aan ons voorbij. Hoe kan dat? We hebben er geen aandacht voor.
Neurowetenschapper Amishi Jha doet al twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar aandacht. In haar laboratorium testte ze verschillende cognitieve technieken op mensen die onder hoge druk staan, zoals militairen, brandweerlieden, studenten en topsporters. In dit boek deelt ze voor het eerst de resultaten en onthult ze praktische oefeningen waarmee we ons concentratievermogen kunnen verbeteren in slechts twaalf minuten per dag.
Voor het lezen:
De mooi vormgegeven cover van dit trekt gelijk je aandacht. De gestileerde golven aan de boven en onderzijde met in het midden van de cover groot en duidelijk de titel, ondertitel en naam van de schrijfster van het boek. De achtergrond hiervan is een textuur van papier te zien. Dit in combinatie met de verzadigde kleuren die precies passend op elkaar zijn afgestemd. Dit zorgt bij mij voor extra aantrekkingskracht tot het willen lezen van het boek. Op de achterzijde loopt datzelfde papier structuur door en is goed en duidelijk de beschrijvende tekst van het boek te lezen, vergezeld met een foto van Amishi Jha. De beschrijvende tekst maken mij alleen nog maar meer nieuwsgierig naar het boek.

Tijdens het lezen:
We volgen de weg die Amishi aflegt naar van het moment dat Amishi tot de conclusie komt dat je haar aandacht en focus op dingen die voor haar belangrijk zijn volledig kwijt is en heel veel dingen in haar leven gebeuren zonder dat ze hier bewust iets van mee maakt. Haar leven wil ze zo laten en onderzoeken of ze iets kan veranderen aan haar manier van aandacht op de dingen. Amishi start verschillende onderzoeken en stuit met enige toeval op Mindfullness. Haar verhaal heeft een hele persoonlijke twist gecombineerd met de wetenschappelijke onderzoeken en wetenschappelijke studies, deze combinatie maakt het boek erg prettig leesbaar en begrijpelijk. Ze weet haar onderzoeken ook zo te verwoorden dat het voor iedereen te volgen is.


Conclusie:
Dit boek heeft zeker op heel veel verschillende vlakken mijn ogen weten te openen, ondanks dat ik al vele boeken over persoonlijke ontwikkeling en mindfulness heb verslonden. Dit boek was erg verrassend en leerzaam.
Amishi weet haar reis door de vele van onderzoeken en wetenschappelijke studies zo te beschrijven dat het vlot en prettig leest. Ze weet dingen heel begrijpelijk en duidelijk te verwoorden. Wat ook erg leuk is, is dat er tussendoor verschillende mindfulness oefeningen worden uitgelegd waarover net de kennis is gegeven. Hierdoor kan je met de opgedane kennis en het waarom gelijk zelf aan de slag.
Ondanks dat ik al enige jaren met mindfulness en ontspanningsoefeningen bezig ben, heeft dit boek zeker mijn kennis weten te verruimen. Door dit boek weet ik nu waarom bepaalde dingen wel en niet werken en hoe dat het beste resultaat te bereiken is.
Het boek wordt afgesloten met de 8 weken meest effectieve wetenschappelijk aangetoonde manier om met mindfulness aan de slag te gaan. De strijd om aandacht te trainen en de strijd om het vermogen dat je in staat stelt om het leven echt te leven. Met mindfulness kan je deze strijd winnen.
Amishi heeft me absoluut weten te overtuigen met dit boek. Ik ben dan ook van plan om met haar 8 weken cursus aan de slag te gaan en ook mijn strijd om echt het leven te gaan leven aan te gaan!
Ik raad echt iedereen dit boek aan. Hoe druk bestaan je ook is en vooral dan, ik weet zeker dat dit boek je kijk op je aandacht en de manier hoe je je leven beleeft zal veranderen.

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *