Het magische meer – Rani de Vadder

De bijzondere, mooie en aantrekkelijke cover was voor mij al meer dan genoeg om mij te overtuigen dat ik dit boek gewoon moest lezen. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: november 2021

Aantal pagina’s: 240 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN: 9789464208528

Type boek: Jeugdboek

Beschrijving:

Minne wordt heel erg ziek en raakt uiteindelijk in coma. Tweelingzus Fie wil dit niet accepteren en blijft beweren dat Minne gewoon in een diepe slaap is. Fie is ervan overtuigt dat ze Minne moet en kan helpen om uit deze diepe slaap te komen. Haar vriend Alex staat haar bij om haar te helpen bij deze reddingsmissie. Samen reizen ze in hun dromen naar de magische wereld, Withaven. Dit wordt een hele spannende, ontroerende en magische reis, waarbij dat ze beide overtuigd raken dat er een manier is om Minne te redden. Maar wanneer ze erachter komen welk kwaad Minne in zijn greep houdt lijkt de oplossing en het redden van Minne heel ver weg.

Voor het lezen:


De cover van het boek spreekt mij enorm aan, het gebruik van de kleuren suggereren een magische surrealistische werkelijkheid. Er is een landschap van ijsbergen en een bevroren meer te zien waarop een jong meisje zit die staart naar een vosje dat in het meer onder de laag ijs ligt.
Op de achterzijde wordt het landschap van de voorzijde doorgetrokken en daar is goed leesbaar de beschrijvende tekst en de info over de auteur Rani te lezen met een foto. 

Ook de beschrijvende tekst nodigt me uit om direct dit mooie boek in te duiken.

Tijdens het lezen:

We beginnen het verhaal gelijk met een hele heftige gebeurtenis. We worden namelijk gelijk geconfronteerd met Minne die slaapt, of eigenlijk in coma ligt en de radeloosheid en de boosheid van haar tweelingzus Fie die zich geen raad weet met de situatie. Deze heftige gebeurtenis, naast dat Rani heerlijk vlot en krachtig weet te schrijven zorgen ervoor dat ik echt snel helemaal op ga in het boek. 

Conclusie:

Door het begin van het verhaal en de situatie waarin Minne en Fie zich verkeren wordt je gelijk het verhaal ingezogen en wil je weten of er een oplossing is voor deze verschrikkelijke situatie. 

We volgen de hoofdpersoon Fie, die alles op alles wil zetten om haar tweelingzus te redden, ondanks wat haar ouders en de dokters in het ziekenhuis zeggen. Ze wil niet accepteren dat haar haar zus in een coma ligt en is ervan overtuigd dat het een diepe slaap is waaruit Fie haar kan redden.

De manier hoe Rani de Vadder de verschillende personages in het verhaal heeft weten te verwoorden, evenals de situatie, als het verloop van het hele verhaal is enorm sterk. Ze heeft een hele sterke verhaallijn neer weten te zetten die je geboeid houdt gedurende het verhaal. Het verhaal zelf neemt verwachte en onverwachte wendingen, maar door alle gebeurtenissen wil je het boek gewoon niet wegleggen en constant verder lezen. Daarnaast is de schrijfstijl van Rani erg prettig. Ze schrijft vlot en krachtig waardoor het verhaal fijn wegleest en het tempo in het verhaal blijft zitten. Het zijn vrije korte hoofdstukken, maar ik merkte zelf dat ik constant dacht, nou vooruit nog één hoofdstuk en dan stop ik met lezen, waarna ik vervolgens drie hoofdstukken verder was.
Fie en Alex switchen soms wel even heen en weer tussen de magische wereld Withaven en de werkelijkheid omdat hun missie meerdere nachten kost. Dat zorgde voor mij soms wel een gevoel van ongeduld, omdat ik wilde weten hoe de missie verder zou verlopen. Aan de andere kant zorgde bij mij dat er ook juist weer voor dat ik gewoon door moest lezen omdat ik wilde weten hoe het verder zou gaan.

Hoe dan ook, het was een spannend, magisch en verslavend mooi avontuur dat Rani heeft weten te verwoorden. Ik kon het boek amper wegleggen, waardoor ik het boek in 2 dagen heb uitgelezen. Het is een jeugdboek dat ik iedereen die van magische en avontuurlijke jeugdboeken houdt zeker aanraad om te gaan lezen! 

Aantal sterren: 4,5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *