De zoete tovenaars – Tanja Voosen

Aangezien ik dol ben op fantasy boeken over tovenaars e.d. ben ik enorm nieuwsgierig naar dit boek. De enorm aantrekkelijke cover vraagt er dan ook om dat het boek gelezen moet worden. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 272 pagina’s

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

ISBN: 9789000377961

Type boek: Kinderboeken, Actie & Avontuur, Fantasy Boeken

Beschrijving:

In het stadje Belony gelooft iedereen in magie en wonderen. Behalve Eline, die vindt het maar onzin. Maar wanneer haar buurmeisje Charlie een chocoladereep eet die een wel heel raar effect op haar heeft, begint Eline toch zwaar te twijfelen. Charlie slaat ineens onbegrijpelijke taal uit en kleurt zelfs helemaal groen. Zou het iets te maken hebben met de legende over de magische zoetigheden van Madame Picot?

Uitgerekend de mysterieuze Robin lijkt er meer over te weten. Om Charlie te helpen en zo snel mogelijk een oplossing te vinden, moeten ze het raadsel uit een koffer vol zoetigheden volgen. Dat leidt het drietal naar het Museum voor Zoete Kunsten, het verborgen hoofdkwartier van de Zoete Tovenaars. De tijd dringt… want zij zijn niet de enigen die op zoek zijn naar deze wonderlijke plek!

Voor het lezen:

De cover van het boek trekt door de prachtige illustratie en vormgeving echt mijn aandacht. Het boek vraagt er gewoon om om gelezen te worden. 

Tijdens het lezen:

Je zit gelijk lekker in het verhaal en het is lekker vlot en krachtig geschreven waardoor het echt heerlijk wegleest. 

Conclusie:

Het is echt een ongelofelijk leuk jeugdboek over vriendschap, avontuur en een heerlijke hoeveelheid magie.
Het boek is enorm mooi geïllustreerd aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant sprankelt het van de prachtige illustraties. Dit bracht het verhaal zeker nog meer tot leven. 

De schrijfstijl van Tanja Voosen is heerlijk toegankelijk, vlot en krachtig. Het verhaal leest heerlijk weg. Ik weet zeker dat ook jonge lezers dit verhaal heerlijk zullen vinden. 

Het idee van magische snoepjes is echt een origineel en leuk idee, zeker in de spannende en avontuurlijke verhaallijn die Tanja heeft neer weten te zetten. Er gebeuren iedere keer spannende en nieuwe dingen, waardoor het verhaal boeiend blijft en de aandacht vraagt om door te lezen. De personages heeft ze ook echt allemaal een eigen karakter gegeven en sommige zijn hartverwarmend. Daarnaast heeft Tanja ondanks het spannende avontuur er de nodige humor in weten te zetten, waardoor het verhaal ook niet te zwaar wordt. 

Ik vond het verhaal echt magisch mooi en enorm origineel! Ik kan dan ook niet wachten om het volgende deel van deze serie te gaan lezen. 

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *