Hamley, het zwarte katje 3 – Hamley in de Sneeuw – Sandra J. PaulIk heb al eerder de boeken van Hamley langs zien komen en ik ben onwijs benieuwd naar de verhalen. Daarnaast heb ik een grote liefde voor dieren dus dat maakt me extra nieuwsgierig ~ KimSpecificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal pagina’s: 110 pagina’s
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464208474
Type boek: Jeugdboeken

Beschrijving:
Kleine lieve en nieuwsgierige Hamley woont met haar moeder, zusjes, honden in een groot huis met een prachtige tuin. Hamley is enorm nieuwsgierig naar alles wat hij in huis langs hoort komen over ‘kerstmis’, ‘sneeuw’ en ‘kerstbomen’. Op een winterse ochtend maakt hij eindelijk mee wat sneeuw is, er gaat een wondere wereld voor hem open. Nieuwsgierig als ze is gaat ze op ontdekking en zo komt ze in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.Voor het lezen:
De cover alleen al trekt enorm mijn aandacht. De tederheid van een jonge kitten bedolven onder de sneeuw en een iglo op de achtergrond. Dit boek moet gewoon gelezen worden. De rode paddenstoelen, rode kerststrik en vlinder vormen een mooi contrast en trekt daardoor nog meer de aandacht. De typografie van de titel en de schrijfster is helemaal mooi in kleur passend bij de foto/illustratie van de cover. Wat nog een extra finishing touch is, is dat Hamley het katje is voorzien van een spotvernis en glanst en nog meer eruit springt.Tijdens het lezen:
Wat een heerlijk super lief en leuk kinderverhaal is dit. Ik zit snel heerlijk in het verhaal. Het is vlot en krachtig geschreven en leest heerlijk weg.Conclusie:
Wat een onwijs leuk jeugdboek is dit. Ik heb niet de andere delen van de Hamley serie gelezen, maar dit boek is goed los te lezen van de andere boeken. ‘Hamley in de sneeuw’ is deel 3 van de Hamley-serie.

Hamley is een onwijs leuke, lieve en nieuwsgierige magische poes. Ze zit bomvol vragen en is erg ondernemend. Hierdoor beleeft zij de meest magische, spannende en leuke avonturen. Doordat Hamley veel vragen stelt en onderzoekt wordt er op een hele leuke en speelse manier een hoop uitgelegd wat perfect past in het verhaal en zeker niet stoort.

Dit boek heeft een hele leuke verhaallijn, die hele leuke, grappige en speelse wendingen heeft. Het is lekker vlot en krachtig geschreven, waardoor het verhaal lekker wegleest en zijn tempo houdt. Binnen in is het verhaal ook rijkelijk voorzien van leuke en mooie illustraties wat het verhaal nog meer sfeer geeft. Ik weet zeker dat dit kinderen die een liefde hebben voor dieren enorm aanspreekt.
Ik heb nog niet eerder een jeugdboek van Sandra gelezen, maar wel een psychologische thriller. Paniek was enorm goed geschreven. Des te nieuwsgieriger was ik hierdoor hoe haar schrijfstijl en het verhaal zou zijn van een jeugdboek van haar hand. Ik moet echt zeggen dat ze me hiermee heeft weten te verrassen. Dit is zo anders maar wel echt enorm goed! Er zit zoveel liefde, nieuwsgierigheid en magie in het avontuur dat ze me opnieuw heeft weten te overtuigen. Ze heeft me ook enorm nieuwsgierig gemaakt naar de andere delen van de Hamley-serie.

Dit boek is een enorm leuk jeugdboek die zeker met de komende kerst en feestdagen in zicht een must is om te gaan lezen.

Aantal sterren: 5

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *