Bloot ~ Jutta Nymphius

Toen ik dit boek zag liggen was ik enorm nieuwsgierig. Ik ben benieuwd naar het verhaal, want zelfliefde is een belangrijke boodschap. In je tienertijd krijg je al snel een toxic beeld van je omgeving, dus ik hoop op een mooie boodschap dat je van jezelf houd.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • Januari 2022
  • 192 bladzijdes
  • EAN : 9789021682495
  • Uitgeverij ploegsma
  • Jeugdboek , 12+

Realistisch boek over een actueel onderwerp: sexting.

Amelie is 13 en ontevreden over haar lichaam. Haar ouders verkeren in een crisis, haar beste vriend gedraagt zich plotseling anders en op school krijgt ze steeds meer commentaar van jongens. En de knappe, populaire Elias, twee klassen boven haar, weet waarschijnlijk niet eens dat ze bestaat. Als Elias belangstelling voor haar lijkt te hebben, kan Amelie haar geluk niet op. Maar dan vraagt hij om een sexy foto…
Op knappe en verrassende wijze laat Jutta Nymphius zien hoe Amelie een slachtoffer weigert te zijn en uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komt!

Voor het lezen

Ik zag het boek op Facebook in een groep voorbij komen en gezien ik de laatste tijd wat meer moeite heb met de pondjes leek mij dit een goed moment om een jeugdboek over dat onderwerp op te pakken. Ik ben benieuwd naar het verhaal

Tijdens het lezen

Sommige dingen vind ik extreem zoals je gezicht plakken op een dun model. Voor mij onrealistisch en extreem, maar misschien zien anderen het anders. Het verhaal leest lekker weg en je kan goed haar gedachtes volgen. Het is laagdrempelig en niet te zwaar beladen wat het verhaal fijn maakt om te lezen

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek. Het heeft zeker aan mijn verwachtingen waar gemaakt, maar sommige stukken vind ik toch echt wel extreem. Ik kan mij er niet in plaatsen, maar het is een belangrijk onderwerp met een belangrijke boodschap en daarom krijgt het boek 🌟🌟🌟🌟 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *