De pompoenprins en andere moderne sprookjes uit Italië ~ Cristina Oliva

Dit prachtige boek wil je alleen al hebben hoor de mooie hardcover met illustraties. De cover is super mooi geïllustreerd en de binnen illustraties zijn ook werkelijk prachtig!

Specificaties

  • Nederlands
  • 69 bladzijdes
  • Dutch venture publishing
  • IBSN : 9789493265035
  • Fictie kinderboek 7+

Beschrijving

Wanneer je hart door angst wordt gegrepen, het maakt niet uit welke angst, dan kan het zo hard worden als een pompoen, hoewel het vanbinnen gevuld is met mooie dingen: liefde, talenten en het vermogen om alles te bereiken. Prins Kevinick is vriendelijk en aardig tegen iedereen, maar zelf liefde ontvangen maakt hem bang. Wat als hij gekwetst wordt? Hij leeft liever een veilig leven in zijn paleis, zonder ooit pijn te voelen. Maar dan wordt hij op een avond bezocht door een stralende Geest, die hem vertelt dat hij zijn hart moet openen. Hij wordt betoverd en verandert in een pompoen: hard van buiten, maar zacht vanbinnen. Wie kan hem nu nog redden? Of kan hij door zijn droom te volgen zichzelf bevrijden? ‘De Pompoenprins’ en drie andere moderne sprookjes uit Italië geven de lezers avontuur, liefde en wijze levenslessen. Met illustraties van Mariska Maas.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar de sprookjes. Ik ben altijd benieuwd wat voor verhalen ze hun kinderen in andere landen voorlezen. Is dat hetzelfde als wat wij lezen?

Mening

Ik heb enorm genoten van deze 4 verhalen! Het zijn heerlijke verhalen om voor te lezen. Ieder verhaal heeft zijn verhaal en een boodschap. Je kan met je kind praten over de problemen rondom dat probleem zoals bij de pompoen over de liefde en het verhaal over dat alle dieren er toe doen, hoe klein ze ook zijn.

De verhalen lezen lekker weg en dit is absoluut een boek dat ik vaker zal pakken. Je kan het lekker vaak lezen, want de lengte is precies goed. Mooie grote letters, mooie illustraties en duidelijk zichtbaar in je verbeelding.

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik meer van dit soort boeken wil! Daarom geef ik het boek 5 sterren! Van mij mogen er wel meer dan 4 verhalen in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *