Achter de heuvels ~ Helmut Vleugels

Ik ben naar de boekpresentatie van Helmut geweest en die was super leuk en gezellig! Ik heb enorm genoten van de sfeer en zijn interview. Ik vind zijn openheid mooi en ben dus nog nieuwsgieriger naar het boek.

Specificaties

  • Nederlands

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. Toen ik in bed zat en goed naar de cover naar de cover keek viel mij ineens iets op. Als je goed kijkt zie je een …. Ik ben benieuwd naar het verhaal erachter!

Tijdens het lezen

Het begin leest lekker weg. Ik ben enorm benieuwd naar waar het verhaal gaat leiden. De heuvels kende ik zelf niet, dus ik vind het enorm boeiend om in die wereld te komen. Je kijkt toch anders naar een stuk bos met een parkeerplaats ervoor, al werd je als kind natuurlijk wel altijd gewaarschuwd dat je niet alleen in het bos mag lopen, vooral niet als het donker is. Ik ben benieuwd naar hoe het verhaal gaat verlopen.

Conclusie

Toen ik op de helft van het verhaal kwam en hij meer settelen vond ik het langzamer lezen. De vaart en spanning was eruit. Je ziet hoe zijn leven langzaam kleur krijgt en je ziet zijn oude gezin ook niet veel aan bod komen en als ze aan bod komen is er niet veel diepgang in hun gesprekken en dat vind ik jammer. Ik had meer willen lezen over hoe de kinderen erin staan, hoe de weken verlopen bij zijn ‘oude’ gezin, vooral waar de gesprekken dan over gaan aan tafel.

Ik irriteer mij ook een beetje aan Doiko. Ik ben iemand voor wie onafhankelijk een enorm groot punt in mijn leven is. Ik zou het niet kunnen om niet te werken of financieel bij te dragen op welke manier dan ook als ik nog gezond ben. Je moet samen het huis doen en samen eerlijk de kosten verdelen. Dat is meer mijn mening, maar soms wat kort door de bocht.

Ik vind het leuk om de verhalen uit CuraƧao te lezen. Zo leer je meer over Doiko. Ik had toch graag wat meer diepgang willen hebben in hun leven , vooral hoe doe je het met 2 gezinnen. Waar gaan je gesprekken met Doiko vooral over. Bijvoorbeeld er word weinig over het leven voor hun gesprekken. Doiko zal ook vast relaties hebben gehad naast die ene ex. Of meer van de gedachtes rondom hun relatie, hun verschillen en kracht.

Ik geef het boek daarom ook 3 sterren šŸ˜€ het begin leest lekker weg en het einde stopt voor mij wat te abrupt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *