Owen en de soldaat ~ Lisa Thompson

Deze cover lonkt naar mij. Met dodenherdenking op komst is het zeker een boek om op te pakken, want het is al meer dan 75 jaar geleden sinds de bevrijding!

  • Nederlands
  • 104 bladzijdes
  • April 2020
  • EAN : 9789463850391
  • Billy Jones
  • Jeugdboek/ oorlog / herdenking

Beschrijving

Owen heeft een heel bijzondere vriend, namelijk een afbrokkelende stenen soldaat op een bankje in het park. Hij is de enige tegen wie Owen écht kan praten. Maar verder geeft niemand iets om de soldaat en de gemeente besluit om hem weg te halen. Owen is de enige die hem kan redden, maar kan hij de moed vinden om zich te laten horen voor het te laat is?

Mening

Ik heb oprecht genoten van dit boek. Het is een mooi verhaal over een jongen die gehecht raakt aan een beeld op een bankje van een soldaat. Er gaan veranderingen plaatst vinden maar niet positieve zin. Hoe gaat hij dat ervaren en wat gaat er precies gebeuren ?!!

Dit boek heeft mij diep geraakt. Ik ben enorm blij dat ik het gelezen heb en als ik in het onderwijs zo zitten zou ik het zeker vanaf groep 6 voorlezen! 5 sterren 🌟🌟🌟🌟🌟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *