Het reservaat ~ Barbara Jurgens

De cover van dit boek trok mij aan. Toen ik de achterkant las werd ik gelijk nieuwsgierig.

  • Hardcover
  • Mei 2022
  • EAN : 9789048863655
  • Uitgeverij moon
  • Young adult

In Super City is iedereen happy. Of toch niet?

De Nieuwe Tijd. Sunny woont in het oppermachtige Super City, waar de Happy Council ervoor zorgt dat iedereen happy en tevreden is. Maar als Sunny’s oma op een dag zomaar verdwijnt, ontdekt ze dat niet alles is wat het lijkt.
Wanneer Sunny met de andere veertienjarigen deelneemt aan de Challenges, komt ze voor het eerst buiten de streng bewaakte grens van Super City. Ze raakt geïntrigeerd door de gevaarlijke wereld achter het hek: het Reservaat. Een uitgestrekt woud vol mysterie, waar ze een ‘unhappy’ ontmoet die een onverklaarbare aantrekkingskracht op haar heeft. Vragen beginnen door Sunny’s hoofd te spoken. Waar hoort ze eigenlijk thuis?

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd. Kan er een wereld zijn waarbij iedereen happy is? Alleen maar geluk en blijheid? Geen onrecht, geweld, armoede en zinloze tijdsbesteding meer? Ik ben benieuwd!

Tijdens het lezen

Oke, irritatie punt! Moeder word mom genoemd, vader dad en oma moma?! Het is toch een Nederlands boek dus zet dan gewoon mam, pap, oma neer… Ik kan hier dus echt niet doorheen lezen.

Sunny voelt zich niet zo happy meer na een paar gebeurtenissen. Logisch, het kan best heftig zijn. Alleen willen ze dat daar niet dus gebruiken ze middelen om haar weer happy te maken. Zal het lukken om weer happy Sunny te worden?

Conclusie

Het verhaal las niet heel snel door de irritatie van Engelse woorden. Het gebeurt regelmatig, het is toch een Nederlands kinderboek? Hoe goed kan een kind van +-8 al Engels? Toen ik Engels leerde snapte ik er pas meer van toen ik 14 was en dat was nog de basis.

Ik vind het verhaal leuk bedacht, maar niet super uitgewerkt. De Engelse woorden irriteerde mij, dat je heel lang in een dag bleef hangen waar niet zo super veel gebeurde en dat er niet meer opgediept werd in anderen hun leven. Bijv Evi die ik ook de siroop kent , ze kan meer vertellen dan die 5 zinnen.

Vermakelijk, maar zou het niet snel opnieuw lezen en uitlezen was ook een twijfel.  2 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *