De turfheksen – de mistmonsters ~ Marieke Frankema & Sebastiaan Smits

Na deel 1 heb ik zin om het avontuur van deel 2 te lezen!

  • Nederlands
  • 115 bladzijdes
  • Uitgeverij schrijverspunt
  • September 2021
  • ISBN : 9789083194110
  • Jeugd en kinderboeken

Het dorp aan het Soetermeerse Meer leeft inmiddels in harmonie met de turfheksen. Oda laat geen dag voorbijgaan om haar nieuwe vriendinnen in het moeras te bezoeken. Ze leert spreuk na spreuk van de heksen en komt er achter wat voor een krachtig magisch middel turf eigenlijk is. Dan komt er een noodkreet binnen van ver weg. Diep in De Wildernis roeren de Mistmonsters zich. Ze dreigen het dorp te verslinden met hun koude adem. Voor Godelt en Hallief heeft de oproep een bijzondere betekenis. Zou het werkelijk kunnen dat hun moeder, die ze al jaren moeten missen, ergens diep in het moeras van De Wildernis nog in leven is? En nu strijd levert met de Mistmonsters? Samen met Boink en haar vriend Brunho gaat Oda op zoek naar de moeder van de Turfheksen. Maar de Mistmonsters geven de strijd…

Mening

Ik heb nog meer genoten van deel 2 dan van deel 1. Het is een spannend verhaal vol avontuur waarbij de heksen op zoektocht gaan naar hun verdwenen moeder. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek, maar gaat het hun lukken om hun moeder te redden na al die jaren? Is hun moeder nog hetzelfde of heeft de tijd hun geen goed gegaan? Zullen ze alsnog vermorzeld worden door de monster of kunnen ze voor eens en eeuwih kunnen opsluiten?!

Ik geef dit verhaal absoluut 5 sterren! Ik heb zo genoten van het verhaal en het is niet dik waardoor je er altijd tijd voor kan maken. Het bevat spanning, magie en avontuur en dat is een goed elixer om kinderen te laten lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *