Elfduizend meter lief ~ Jasmin Schreiber

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Een jonge vrouw en een oudere man gaan samen op roadtrip, wat zal er gebeuren ?

Beschrijving

De grote en overrompelende bestseller uit Duitsland over rouw, vriendschap en het leven.

11.000 METER, DE DIEPTE VAN DE MARIANENTROG
Na een tragisch ongeval zit Paula op het dieptepunt van haar leven.

9.950 METER
Paula ontmoet Helmut, ’s nachts op een donker kerkhof. Paula staat aan het begin van haar leven, dat van Helmut loopt op zijn einde. Beiden hebben een missie.

7.800 METER
In Helmuts piepkleine camper vertrekken de twee op een wonderlijke roadtrip naar de Italiaanse Alpen. Paula denkt aan haar broertje, die zoveel van de diepzee wist. Helmut denkt aan zijn vrouw, aan wie hij nog één laatste belofte heeft gedaan. Ze missen samen.

De roadtrip is het begin van een onwaarschijnlijke, maar innige vriendschap. In afwisselend vlijmscherpe dialogen, fantastische plotwendingen en momenten vol van humor en verdriet vinden Paula en Helmut samen hun zin in het leven terug.

Voor het lezen

Ik verwacht een leuk verhaal over een jonge vrouw en oude man die samen een missie gaan voltooien! Wat zal de missie zijn? Willen ze een bepaalde plek bereiken? Iets gezien hebben?

Tijdens het lezen

Wauwwww! Het verhaal is totaal anders dan gedacht! Ik had niet verwacht dat ze elkaar op een begraafplaats gaan ontmoeten en elkaar niet kennen. Dan ze dan samen op weg gaan naar zijn bestemming en zij meegaat omdat het goed voelt. Ik ben benieuwd naar waar het verhaal toe gaat.

Conclusie

Er is een trieste ondertoon in het verhaal. Soms zorgt het ervoor dat mijn emoties hoog gaan zitten, dat ik opvlakkig ga ademen en mijn keel dicht geknepen word. Het is zo moeilijk om iemand te verliezen en weer door te gaan. Helmut heeft meer ervaring met rouw en probeert haar een weg te laten vinden in tijden van nood en neerslachtigheid. Ze hebben beide hun zonden en duistere gedachtes, maar ze hebben elkaar..

Ik vind het een diep en zwaar verhaal. Je voelt de emoties, komt dicht bij de herinneringen die worden opgehaald en voelt mee met de karakters. Ik heb wel eens een traantje moeten weg pikken of uit een lachbui moeten komen. Dit boek geef ik daarom ook 5 sterren, want minder kan niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *