Dief van de nacht – Holly black

Deze limited edition lokt zo erg naar je. Door de read-a-thon ben ik hem ook daadwerkelijk gaan lezen, maar dit is gewoon een uitstralingsaankoop . Mooi in de kast

  • Nederlands
  • 567 bladzijdes
  • Uitgeverij Boekerij
  • Mei 2022
  • EAN : 9789402317978
  • Fantasy

Beschrijving

We denken allemaal dat onze schaduw niets meer is dan ons lichaam dat het licht blokkeert.

Maar wat als we het mis hebben?

In Charlie Halls wereld is iets bijzonders aan de hand. Net als overal hebben mensen er een schaduw, maar die schaduw maakt deel uit van hun persoonlijkheid. Ze kunnen hun schaduw naar believen aanpassen, als statussymbool of ter vermaak. Er wordt gefluisterd dat die aanpassingen grote gevolgen kunnen hebben en je zelfs je leven kunnen kosten. Toch gaan de meeste mensen graag mee in de modetrend.

Charlie is een jonge barvrouw die een extra zakcentje verdient door zich te laten inhuren voor allerhande vuile klusjes. Ze woont samen met haar vriend Vince, een lieve jongen die al zo lang als Charlie hem kent zonder schaduw door het leven gaat. Volgens haar zus Posey is dat een duidelijk teken dat er iets mis is met Vince, maar Charlie luistert niet. Tot iemand haar een flinke zak geld biedt om de moordenaar van een jonge vrouw te vinden. Het spoor voert naar niemand minder dan Vince. Ze waarschuwt hem meteen, maar de twijfel slaat toe: hoe goed kent ze hem eigenlijk?

Voor het lezen

Deze limited edition wil je gewoon in de kast hebben! De mooie zijkant, de glitters onder de jacket en het verhaal preekt mij enorm aan. Ik ben benieuwd hoe ze het verhaal gaat neerzetten en wat ik er van gaat vinden.

Tijdens het lezen

Iedereen heeft een schaduw, maar wat als je die niet meer hebt, bent verloren in de strijd, gestolen is of gewoon niet hebt gehad. Je schaduw kan je laten leven, maar daar zijn manieren voor die zeker het een en ander kosten. Wat heb jij er voor over? Wat is het doel van je schaduw? We zullen het lezen

Conclusie

Ik heb een haat liefde verhouding met het boek. Ik vind het verhaal goed neergezet in de zin van , Charlie is leuk samen met Vincent. Er gebeurt een hoop, maar daardoor komen er teveel karakters aan bod en raak ik de kluts kwijt in het verhaal. Ik snap de magische kant van de schaduw niet zo goed, ik weet hoe je ze voedt enzo, maar hoe blijven ze je trouw of niet.

Ik zag de plottwist aan het einde niet aankomen en vind het idee goed , maar de uitwerking wat minder. Door het einde krijgt het 3 sterren met moeite, want als dit niet het einde was waren er 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *