Naar de noorderzon ~ Mienke Fijen

Ik ben erg benieuwd naar de noorderzon. Ik merk dat de zomer lang duurt, in de zin van dat ik lang moet wachten op mijn vakantie…. Ik wil lekker de natuur in en genieten!

Specificaties

  • Nederlands
  • Uitgeverij Hartklopper
  • 250 blz
  • November 2021
  • Roman

Het leven van Annabelle oogt als het perfecte plaatje. Ze heeft een erg aantrekkelijke en succesvolle echtgenoot, drie prachtige kinderen, een schitterende villa, een fijne baan en een hele toffe hobby: natuurfotografie. Als haar vader wordt getroffen door een hartinfarct en ze er diezelfde dag achterkomt dat haar echtgenoot het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw, is dat het begin van een ellendige periode waarin haar volmaakt ogende leven drastisch wordt opgeschud. Ze cijfert zichzelf weg en raakt langzaamaan uitgeput. Annabelle snakt naar rust om haar leven te overzien en alles op een rijtje te zetten. Juist op dat moment komt er een uitnodiging uit de lucht vallen die ze niet kan weigeren; een uitgelezen kans om haar geliefde hobby uit te oefenen in een land dat zich er bij uitstek voor leent.

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar wat het verhaal mij gaat geven. Ik heb goede commentaren langs zien komen en dat heeft mij overtuigd. Ik heb zin in een verhaal vol drama, natuur en liefde!

Tijdens het lezen

Het verhaal begint al lekker. Je kruipt zo in het hoofd van Annabelle. Je voelt haar woede, frustratie en haar drang om weg te lopen. Je ziet de wereld om je heen in de fik vliegen en het kan je weinig interesseren. Van mij waren er wat flinke meppers gevallen!

Conclusie

Wat een mooie twist! Je ziet het niet aankomen! Ik kon de connectie niet gelijk leggen. Ik heb de laatste hoofdstukken met een dikke keel zitten lezen. Dit is wat liefde is en wat liefde met je doet. Het laat je stoppen met rationeel denken en je wilt dit zelf ook! Wat doe je mij aan!? Je laat mij verlangen naar alles om klammende liefde Mienke!

Absoluut de volle 5 sterren waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *