Geestenpoort ~ Johanna Lime

Na deel 1 ben ik toch nieuwsgierig geworden naar deel 2!

Daniël en Irene moeten na hun huwelijk naar Berinyi terug. Zolang Daniël priesters opleidt, is het lastig om bondgenoten te zoeken die hen voor willen dragen voor het lidmaatschap van de Galactische Vereniging van Planeten. De opleiding van Seckel verloopt niet zonder problemen, waardoor Daniël zich genoodzaakt voelt om Laskoriaanse priesters om hulp te vragen.

Irene krijgt de kans haar familie te bezoeken en neemt een cyborg van Terra102 mee naar Laskoro. Misschien kan CI-9-DY hen aan een zetel helpen. Haar broer Corwin heeft een naar voorgevoel. Hij geeft Daniël en Irene een artefact mee, waarmee ze de toekomstige problemen hopelijk aan kunnen pakken. In de ruimtestad wordt Daniël bedreigd door meneer Gekro, een draakman van Kilama UZ54.

Op dezelfde dag als waarop Seckel het tegen zijn Animalis op moet nemen, vindt het ritueel van het Geestfeest plaats. Irene merkt dat er met de Geestenpoort iets mis is. De geestenwereld en hun gewone wereld vloeien samen. Geesten overspoelen Bengalostad.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. Ik ben benieuwd naar het verhaal ondanks dat sci-fi niet helemaal in mijn straatje ligt!

Tijdens het lezen

Johanna de schrijfstijl leest weer lekker weg zoals ik gewend ben. Het is fijn om de karakters weer te zien en te lezen wat er omgaat in hun leven. Het gaat ze niet echt van een leien dakje af.

Conclusie

Deel 2 heeft mij aangenaam verrast! Ik vind het leuk om zielen verhalen te lezen. Deze keer is het verwikkeld in een mooi pakket vol spanning en gevechten. De ruimte stad krijgt veel op hun bord, maar kunnen ze het aan?

Ik vind deel 2 leuk uitgewerkt en mooie details hebben. Je voelt de verbondenheid met de karakters en hun eigenschappen komen goed naar voren. Je merkt wat hun passies zijn en geniet er van. Het is een waardig vervolg en verdiend daarom 4 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *