Yasmina & de aardappeleters ~ Wauters Mannaert

Het meisje in de koksbuis heeft er voor gezorgd dat ik benieuwd ben naar dit verhaal.

  • Nederlands
  • 144 bladzijdes
  • Januari 2019
  • DARGAUD-LOMBARD 1 uitgeverij
  • ISBN : 9789085585398
  • Stripboek

Beschrijving

De 11-jarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan ‘leent’ ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel. Maar dan moeten de volkstuinen plaatsmaken voor een experimenteel aardappelveld. De man achter het project wil een monopolie op de voedingsmarkt met zijn producten op basis van aardappelen. Daarvoor ontwikkelde hij een nieuw soort aardappel die de mensen gek maakt… Voor Yasmina isdit slecht nieuws. Zonder verse groenten wordt het elke dag moeilijker om eten op tafel te krijgen. Er zit maar een ding op: het probleem met wortel en al uitroeien.

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar waar het verhaal gaat. Als Nederlander houd ik zeker van aardappels en je kan er zoveel mee doen! Ben benieuwd wat ze er mee van plan is.

Conclusie

Het verhaal was vermakelijk om te lezen, maar geen hoogstandje. Ik heb me zeker vermaakt tijdens het lezen van dit verhaal. Ik moet er niet aan denken om alleen nog maar aardappels te eten en zij denkt er gelukkig net zo over . Ik heb niet zoveel geduld om in de keuken te staan voor uren, maar ze maakt mooie en lekkere dingen van de basis ingrediënten! 3 sterren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *