I wish you all the best ~ Mason Deaver ( NL versie)

Ik kan mij niet herinneren dat ik een boek heb gelezen over non-biolair. Ik ben benieuwd of ik kan wennen aan de voornaamwoorden in de zinnen en wat het verhaal van Ben is.

  • Nederlands
  • Paperback
  • 280 bladzijdes
  • 14 september 2022
  • Dutch venture Publishing
  • Young adult – LHBTI

Beschrijving

Wanneer Ben De Backer bij hun ouders uit de kast komt als non-binair, wordt hen uit hun huis gegooid en gedwongen in te trekken bij hun oudere zus Hannah en haar man Thomas, die Ben nog nooit heeft ontmoet. Ben worstelt met een angststoornis die nog verergerd wordt door de afwijzing van hun ouders. Hen komt alleen bij Hannah, Thomas en hun therapeut uit de kast en probeert zich gedeisd te houden op hun nieuwe school. Maar Bens pogingen om de laatste helft van het laatste jaar onopgemerkt door te komen, worden gedwarsboomd wanneer Nathan Allan, een grappige en charismatische leerling, besluit om Ben onder zijn hoede te nemen. Terwijl de vriendschap tussen Ben en Nathan groeit, beginnen hun gevoelens voor elkaar te veranderen, en wat begon als een rampzalige wending van gebeurtenissen, lijkt ineens een kans op een gelukkiger nieuw leven. Perfect voor fans van Adam Silvera en Becky Albertalli!

Voor het lezen

Ik ga er blanco in, ik ken niet veel over deze wereld en hoop dat het boek mij het verschil zal kunnen uitleggen tussen de benamingen en vormen.

Tijdens het lezen

Wat krijgt Ben veel op zijn bord! Ik heb zo met hem te doen. Heel zijn basis is naar de gruzelementen en alles voelt zo onzeker. Helaas kan ik daar over meepraten en dat is een achtbaan aan emoties! Hopelijk kan hen de goede hulp vinden en zich ervoor open stellen zodat hen de juiste hulp kan krijgen.

Conclusie

Ik vind dat dit boek zeker veel aandacht verdient. Het is goed geschreven en duidelijk uitgelegd wat er allemaal aan de hand is en speelt. Het is ook een stukje begrip naar de hoofdpersoon toe en de struggles die hen meemaakt. Ik zou dit boek zeker op het middelbaar onderwijs op de verplichte leeslijst zetten voor het eerste jaar. Dat je een periode hebt dat je in debat gaat met de eerste jaars tijdens een lesje Nederlands zodat er meer begrip komt voor deze wereld. We leven tenslotte in 2022 toch?! Ik geef het boek 4 sterren omdat ik de gebeurtenissen soms echt teveel vond. Er gebeurde al zoveel en er is zoveel twijfel en onzekerheid daardoor dat ik het soms ook een beetje verwarrend vond worden, maar zeker een enorm goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *