Eetgestoord ~ Charlotte Simons

Eetgestoord, toen ik het boek zag wist ik dat ik het wou lezen. Het gaat in op welke soorten er zijn en meer

  • Nederlands
  • Hoofdzaken serie
  • Augustus 2022
  • Blossom books
  • EAN : 9789463493765
  • Psychologie

De meeste mensen hebben wel ongeveer een vaag idee van wat anorexia nervosa inhoudt. Boulimia nervosa daarentegen is alweer een stuk minder bekend, en van de eetbuistoornis – ook wel Binge Eating Disorder (BED) – of eetstoornis NAO heeft het grootste deel eigenlijk geen enkel notie.
Charlotte Simons kreeg boulimia nervosa toen ze pas twaalf jaar oud was. Ruim achttien jaar later is ze grotendeels hersteld, maar voor haar gevoel zal ze altijd met één voet in de parallelle wereld van haar eetstoornis blijven staan. In dit boek vertelt ze zonder schroom over haar diagnose, geeft ze haar kritische kijk op de huidige hulpverlening en beschrijft ze de lange weg naar haar herstel. Ook bespreekt ze de andere vormen die deze ziekte kent door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen en specialisten.

Voor het lezen

Ik heb zelf enorm veel problemen gehad met eten en op sommige momenten is dat nog steeds zo. Ik heb moeite met de basis en ga daardoor sneller meer eten en vooral ongezond. Ik probeer balans te vinden in voeden ipv vullen. Iedere dag wat lekkers kan zeker, maar dat kan je ook verwerken in je hoofdmaaltijden

Tijdens het lezen

Ik blijf geboeid. Het gaat over verschillende eetstoornissen en iedere soort word aan het licht gebracht. Normaal lees je veel over anorexia en de auteur heeft boulimia gehad. Ze heeft het over haar eigen ervaringen, gedachtes en gewoontes , maar ze doet ook interviews met andere mensen die helaas een eetstoornis hebben meegemaakt. Ook het stereotype van de vrouw word weg gehaald door de geïnterviewde Marcel & deskundige zijn aan het woord.

Conclusie

Ik vind dat van alle soorten veel word vertelt en de intervieuws zijn echt wel de eyecatchers van het boek. Je leest persoonlijke verhalen van mensen en kijkt mee door de ogen van behandelaars. Je krijgt tips over wat te doen als je er mee struggle en vooral wat je niet moet doen als je geliefde moeite heeft het eten. Ik vind dat alles goed beschreven is en je blijft geboeid lezen tot de laatste letter. Ik geef het boek daarom ook 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *