Sapiens 1 ~ Yuval Noah Harari

Het begin van de mensheid is super interessant. Er zijn vele verhalen en ik ben benieuwd wat verhaal er nu gaat volgen. Natuurlijk ken ik het verhaal van de apen, maar hoe zit dat nu precies?

Voor jong én oud: Sapiens, het beeldverhaal

Vijf jaar geleden verscheen de Nederlandse vertaling van Sapiens, de kleine geschiedenis van de mensheid waarmee Yuval Noah Harari de wereld veroverde. Sindsdien zijn er 13 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 380.000 in de Lage Landen. Samen met David Vandermeulen en Daniel Casanave, beiden onbetwiste meesters van het stripschap, maakt Harari nu het beeldverhaal. Op een volstrekt nieuwe manier wordt de geschiedenis van de mensheid verteld. Het vakmanschap van de gelauwerde striptekenaars gecombineerd met de autonome blik en het eigenzinnige gevoel voor humor van Harari levert een verrukkelijk boek op. Een feest van herkenning voor de fans van Sapiens en een lichtvoetige introductie voor hen die voor het eerst kennismaken met het werk van Yuval Noah Harari. Dit boek is geschreven voor volwassen en jongvolwassen lezers.

Een mooi boek met een duidelijke boodschap, maar niet helemaal mijn ding. Ik kan de concentratie er niet goed bij houden omdat het niet zo mijn interesse is, maar ik wel benieuwd ben naar het verhaal. Ik geef het daarom 3 sterren, want het was boeiender dan ik dacht . Ik vind dat er niet veel bijzonders gebeurt in de grote lijnen en de focus is er ook niet volledig doordat ik een trigger mis, interesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *