Sapiens 2 ~ Yuval Noah Harari

Na de wat teleurgestelde deel 1 ga ik vol goede moed naar deel 2 . Ik hoop dat dit deel meer mijn interesse zal wekken ­čÖé

Een toegankelijke en humoristische kijk op de geschiedenis

Wat als wij mensen 12.000 jaar geleden in een val getrapt zijn waar we nooit uit hebben weten te ontsnappen? De pijlers van de beschavingDe pijlers van de beschaving de geschiedenis van de mensheid op toegankelijke, originele en humoristische wijze te vertellen.

Mening

Ik vind boek 2 veel interessanter dan boek 1. Je gaat in op de opkomst van de landbouw en veehouderij. Je gaat op onderzoek met de agente om uit te zoeken hoe de politieke posities zijn onstaan, hoe je je plek in de wereld hebt gevonden en hoe we naar woningen zijn gegaan ipv blijven bewegen. Het is vooral gekomen door de opkomst van de gewassen, want daar moet je voor zorgen. Ook het verschil tussen de mannen en vrouwen worden door gekomen. Racisme is ook een onderdeel voor het verhaal, want het is helaas een groot vooroordeel geweest.

Het gaat meer in op de grote gebeurtenissen van de wereld waarin wij nog steeds zitten. Er word gesproken over de oorsprong, opkomst en ik vind de verhalen van fictie ook erg leuk. Ik geef de bundel 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *