Ga gewoon wat leuks doen ~ Aafke romeijn

Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. Ik zelf ook een depressie en burn-out gehad dus zal zeker dingen herkennen.

  • Nederlands
  • Blossom books
  • Mei 2022
  • Ean : 9789463493215
  • Hoofdzaken – psychologie

Beschrijving

In Nederland krijgt 1 op de 5 volwassenen (18-64 jaar) ooit te maken met een depressie. Aafke Romeijn kampt al sinds haar tiende met zware depressies en in ‘Ga gewoon wat leuks doen’ vertelt ze hier uitvoerig over. In combinatie met haar eigen verhalen bespreekt ze aan de hand van de DSM-5 het klinische gedeelte van de stoornis. Daarnaast duikt ze de geschiedenis in om een beter beeld te krijgen van de ziekte, behandelt ze alom bekende vooroordelen en misverstanden rondom de stemmingsstoornis en geeft ze antwoord op veelgestelde vragen. Uiteraard vertelt ze ook waarom ‘gewoon wat leuks doen’ haar depressie niet op pauze zal zetten.

‘Ga gewoon wat leuks doen’ is voor iedereen die kampt met depressies en op zoek is naar herkenning, en voor iedereen die iemand kent en er meer over wil weten.

Voor het lezen

Ik ben nu al nieuwsgierig naar wat ik te weten kom en misschien wel herken. Wat is haar verhaal en hoe dealt ze hier mee ?

Tijdens het lezen

Het boek leest lekker weg. Er word gedeeld op vele vlakken. Van haar jeugd tot aan de diagnose tot tips voor jezelf en je naasten. Het is enorm waardevol en herkenbaar .

Conclusie

Het is een fijn boek om te lezen. Er komen verschillende stukjes een bod, maar toch mis ik iets, iets waar ik mijn vinger niet op kan leggen. Ik vind het enorm informatief en zeker een aanrader om te lezen. Het is fijn om te zien hoe haar jeugd ging, tot de sessies en het plan. Uiteindelijk komt haar moederschap en hoe ze daar nog steeds meer van zichzelf leert. 4 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *