Als de sterren fonkelen ~ Liz Nijland

Vandaag is het de dag dat we herdenken. Voor degene die voor ons gewerkt, gevochten en gegaan zijn.

  • Nederlands
  • Ebook/paperback
  • Lanceringsdatum: 26 april 2023
  • Uitgever: Loft Books
  • ISBN: 9789047208679
  • Roman/oorlog

In Als de sterren fonkelen van Jet Nijland duikt Liz in het verleden van haar familie en ontdekt een liefde, maar speelt die zich wel alleen toen af?

Liz is vastberaden om erachter te komen wat haar opa tijdens de Tweede Wereldoorlog meegemaakt heeft. Op zijn sterfbed laat hij Liz achter met een op het oog onbenullig geel boekje en een stapel ansichtkaarten.

Liz duikt in het verleden van haar opa en ontdekt het verhaal van twee jonge mensen: Bram en Saar. Ze worden vlak voor de oorlog verliefd op elkaar. Dan wordt Bram naar Duitsland gestuurd om te werken voor de vijand… Is de liefde sterk genoeg om de oorlogsjaren te overleven?

Als Liz in haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis hulp krijgt van een knappe wielrenner, wordt haar reis ook steeds meer een zoektocht naar haarzelf en naar de liefde.

Voor het lezen

Ik ben super nieuwsgierig naar dit boek , want het is de geschiedenis van mijn eigen stad. Ik ben benieuwd of ik plekken zal herkennen en in het verhaal gezogen gaat worden, want ik hou van liefdesverhalen in oorlog setting. Het is een vreselijke tijd, maar liefde gaf zo veel kracht in die tijd

Tijdens het lezen

Het verhaal leest vloeiend weg. Je gaat zitten en voor je het weet heb ik 60 bladzijdes in een uur gelezen. Het verhaal word vanuit verschillende perspectieven vertelt wat het verhaal super interessant maakt. Ik ben benieuwd naar wat ik nog meer ga lezen. Ik voel de pijn, verdriet en angst van de pagina’s afkomen.

Conclusie

Ik vind dit boek een echte must read. Het verhaal heeft een mooie setting en door de verschillende perspectieven heb je er ook meerdere kijken op. Het verhaal van oma, opa en Liz vormen samen een geheel wat super mooi is. Je voelt bij Liz het pijn uit het verleden in haar familie.

Ik raad dit boek aan, want er zijn zoveel emoties verwerkt in dit boek. Het is een stuk healing voor Liz en een inkijkje in het leven op het kamp en in een bezette, gebombardeerde stad. Ik geef het boek daarom ook 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *