Bloemenkind – Ünver Alibey

De cover is vol kleur en het verhaal trekt mij aan. Ik ben benieuwd

Tartarus de dromendrinker is een monster dat ‘s nachts de slaapkamers van onschuldige kinderen binnensluipt. En hij doet het niet om zich onder het bed of in de kast te verstoppen om hen bang te maken. Dat zou te gemakkelijk zijn, toch? Hij heeft andere plannen. Veel verschrikkelijker plannen…

Tiara, een Bloemenkind, hoort in het bos verhalen over het monster dat de mooie dromen van kinderen steelt tot hun hoofden en harten leeg achterblijven en ze op volwassenen gaan lijken. Daarna keert de dromendrinker terug naar de diepe, donkere put waar hij woont tot de volgende nacht aanbreekt.

Zal Tiara met hulp van haar vrienden Tartarus kunnen stoppen om zo de dromen van alle kinderen te redden?

Mening

Een heerlijk verhaal die je dingen leert over het lezen aan leiding van een mythisch wezen. Ze helpt onbewust mensen en zorgt voor bewustwording waardoor je op spelende en lerende wijze mooie lessen meekrijgt. Ik heb genoten van het verhaal en om sommige stukken zelfs gelachen. Je gaat creatief meedenken en ze komen met oplossingen waar je niet aan gedacht had. Je gaat empathie opbrengen en leer respect te hebben voor elkaar. 4 sterren voor dit leuke verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *