Het lot van de muze ~ Marijke F. Jansen

De cover spreekt mij erg aan waardoor ik het boek op pak. Ik ben benieuwd naar het verhaal.

  • Nederlands
  • Hardcover / ebook
  • September 2024
  • 300 bladzijdes
  • Uitgeverij dpv
  • EAN : 9789493265844
  • Young adult

Arana heeft na een moeilijke periode in haar leven eindelijk alles voor elkaar: ze studeert aan de kunstacademie in Parijs en ze heeft daar een nieuwe familie gevonden in haar vrienden Veerle, Jasper en Laurent. Maar het lot beslist anders voor haar als op klaarlichte dag een duister persoon probeert om haar mee te sleuren. Het zet gebeurtenissen in gang die alles wat ze dacht te weten op losse schroeven zet en alles waarin ze geloofde, doet wankelen. Wie is ze en wat is er tweeënhalf jaar geleden met haar gebeurd waardoor ze haar geheugen verloor? Het antwoord blijkt nog onmogelijker te zijn dan ze in haar stoutste dromen kon verzinnen…

Voor het lezen

Het verhaal klinkt erg leuk. Ik ik ben benieuwd naar hoe het verhaal in elkaar gezet is en wat de verhaallijn is. Ze is haar geheugen kwijt en groot deel van haar leven kwijt, maar komt dat nog terug?

Tijdens het lezen

Het begin was soms wat vaag waardoor ik traag op gang kwam. Ze is haar geheugen kwijt en begint dus een leven op te bouwen vanuit niks. Door een ontvoeribgspoging is alles op losse schroeven komen staan en moet ze gaan graven in haar verleden. Wat is er gebeurt en wie is ze?

Arana heef haar leven opgebouwd in Parijs, maar alles verandert na deze gebeurtenis. Er komen andere mensen in beeld, ze komt nieuwe dingen te weten en komt voor nieuwe uitdagingen te gaan.

Conclusie

Het verhaal leest in het begin stug weg. Ik dacht nee he, waar gaan we naar toe met dit verhaal. Ik heb zelfs nog even getwijfeld toen veel mensen uit de vriendengroep aan bod kwamen, meer verhalen kwamen en het verhaal zich ontvouwde in wat ze is. Ik had bijna gestopt, maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb.

In de tweede helft van het boek heeft het verhaal zich mooi uitgevouwen en ontvouwde de puzzel zich. Het verhaal werd boeiend en je wou weten hoe het verhaal ging aflopen. Ik ben blij dat ik doorgelezen heb, maar doordat ik moeite had met het eerste gedeelte van het verhaal geef ik het verhaal 3 sterren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *