Rood als bloed – Salla Simukka

Voor Clavis Young Adult mocht ik het eerste deel van rood als bloed lezen!

Hieronder volgt de recensie

9200000022728136

Specificaties

* nederlands

* 204 bladzijdes

* April 2014

* Clavis B.V.B.A., Uitgeverij

* Young adult – Thriller

Beschrijving

Het eerste deel van ‘de sneeuwwitje-trilogie’. Ontmoet Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed. In 2014 verschijnen nog de 2 volgende delen in de sneeuwwitje-trilogie!
Voor het lezen

Als eerst wil ik zeggen hoe gaaf het is gedaan dat de bladzijdes rood zijn met een randje zwart!

Ik ben benieuwd naar de boeken, omdat ik de serie al voorbij zag komen en verschillende meningen hoorde. Ik hoorde dat het leuk is voor tussendoor dus ik begin het jaar fris met een heerlijke Young adult Thriller

Ik ben vooral benieuwd naar hoe ze de spanning hoogt wil houden en of haar schrijf style lekker te lezen is.

1098163_1047556608629001_5909789115957494768_n

Tijdens het lezen

Ik ben nu op de helft en het boek heet heerlijk weg. De spanning zit er wel in, maar niet heel hoog. Het is niet erg, omdat ze op een of andere manier toch de aandacht trekt door het geheimzinnigheid in het boek. Ik wil weten hoe ze alles gaan afhandelen en hoe het afloopt voor Lumikki en de rest van de aanhang.

Naarmate je het einde nadert word het steeds spannender en bij sommige stukjes moest ik echt even slikken! Soms wou ik te snel lezen, omdat de nieuwsgierigheid de overhand wou nemen. Binnen 3 dagen was het boek uit!

naamloos

Conclusie

Het is een heerlijk boek om even tussendoor te lezen. Ik ben benieuwd naar de andere 2 delen, dus ik ga zeker verder lezen. Ik ben benieuwd waar de volgende boeken over gaan aangezien dit boek best een dicht einde heeft. Zal ze weer herkend worden door de schurken? Komt ze weer met haar neus tussen andermans zaken of neemt het verhaal een hele andere wending?

Dit boek krijgt ☆☆☆ 1/2 ster, omdat het leuk is voor tussendoor, maar niet echt een heel bijzonder verhaal. Hij is zeker niet slecht dus daarom scoort hij een 7!

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Rood als bloed – Salla Simukka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *