The 5th Wave – film recensie

the_5th_wave_poster

Specificaties

Genre: Avontuur, Science Fiction

 • Duur: 106 minuten
 • Regisseur: J Blakeson
 • Taalversie: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Kijkwijzer: Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

  Angst

  Angst

  Geweld

trailer

2037942_75073_Still_5_s-high

Beschrijving

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd.

De eerste golf: duisternis, De tweede golf: verwoesting, De derde golf: infectie, De vierde golf: invasie, De vijfde golf…

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De zestienjarige Cassie (Chloë Grace Moretz) is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen.

Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man – ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen…

2037942_74688_Still_2_s-high

Mening

De wereld word overgenomen door “Anderen”, de wezens die zich kunnen veranderen in mensen en die niet te onderscheiden zijn. De eerste 10 dagen gebeurt er niks, maar ineens gebeuren er rare dingen, zoals geen elektriciteit, aardbevingen, infecties die dodelijk zijn en dan komen ze naar beneden om de mens uit te roeien!

Ze wil de aarde overnemen en de wereld opeisen! Er is veel actie te vinden in de film doordat ze de over name van de aarde willen! Ze moeten de mensen laten verdwijnen, doden!

Het is spannend door de vele elementen actie die zich achter elkaar opvolgen. Je kan niemand meer vertrouwen en je staat er alleen voor! Je zoekt wapens bij elkaar, vecht voor je voedsel en bid dat je hier levend uit komt met de geliefde die je nog hebt!

2037942_75086_Still_9_s-high

De liefde speelt ook een rol in de film en dat word getoond doordat er voor elkaar door het vuur word gegaan. Hoe weet je wanneer iemand een mens is en wanneer niet? Het is niet te onderscheiden dus je let erg op de passen die je zet!

De film krijgt ☆☆☆☆, omdat de elementen goed zijn,  maar niet alles is reëel. Je ziet bijvoorbeeld mensen vliegen en dat kan niet. Je ziet klappen vallen waardoor je longen stuk zouden moeten zijn, maar de persoon ademt gewoon nog normaal!

Een film die leuk is om te kijken met vrienden, maar zeker zeer geschikt voor een date door de close scenes en door de actie word het niet overheersend! ( leuke tip voor valentijsdag!)

2037942_75087_Still_4_s-high

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “The 5th Wave – film recensie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.