Interview Sara Zonneveldt

Vrijdag 15 april was ik aanwezig op de young adult meeting in boekhandel Haasbeek in Alphen aan de rijn. Ik heb een hele gezellige dag gehad en de post komt nog online van mijn dagje, maar eerst wil ik jullie voorstellen aan 14 jarige Sara.

Sara is een meisje met dromen, ze wilt schrijfster worden. Ze is al een tijd actief via Wattpad, een website waar mensen gratis hun verhalen kunnen delen na registratie. Ze heeft best veel lezers erop en is via die manier benaderd door de uitgever! Hoe gaaf is dat?!

image

Sara heeft sinds iets meer dan een week haar eigen boek, dat heeft haar leven wel een beetje veranderd. Ze heeft meetings die ze bij gaat wonen om over haar boek te vertellen en doet mee aan verschillende events. Ze gaat soms eerder weg van school om de meetings bij te wonen en heeft geen moeite om de VWO en het schrijven te combineren.

Natuurlijk ben ik benieuwd naar Sara haar leven en hoe ze er op gekomen is om dit te schrijven, dus heb ik een klein interview gedaan tijdens de meeting!

Waar gaat je boek over?

15 jarige Lucy heeft dromen, maar haar ouders zeggen dat je maar kan dromen tot je 18 de.  Ze wilt de wereld over reizen en gaan schrijven. Haar ouders willen dat ze bij hun in het café gaat komen werken. Later krijgt Lucy een anonieme brief van een jongen die haar juist aanmoedigd om te dromen en door te gaan. Lucy gaat op onderzoek uit wie het is.

image

Hoe oud was je toen je het schreef?

Sara was zelf 14 toen ze het schreef. Ik vind het knap dat ze nu al een boek heeft! Nu is ze 15.

Hoe vond je het om te schrijven?

Heel leuk, ging prima. Ze liep wel tegen een dipje aan en kijken wat ze moest doen. Verder heeft ze geen problemen gehad. Ze heeft al postieve recensies gehad waar ze natuurlijk heel blij mee is. Ze heeft wat boeken verkocht zaterdag dus ze zal er snel meer krijgen!

Hoe ben je zo ver gekomen dat je boek te  kunnen uitgeven?

Ze is benaderd via Wattpad zoals ik al zei.  Ze is uitgenodigd door de uitgever om wat over de site te vertellen en zo kwamen ze tot uiteindelijk een overeenkomst.  Ze hebben haar de vrije had gegeven in het onderwerp en hebben toen het boek bekeken, na wat kleine aanpassingen is het uitgegeven.

image

Toch was je best bang voor de meetings, wat gaan mensen van haar vinden? Vinden ze haar boek niet kinderachtig omdat ze zo jong is?

Voorlopig heeft ze nog niks gepland, eerst genieten van dit aontuur en dan verder kijken!

Ik kan je vertellen Sara dat je het heel goed heb gedaan en een interessant interview heb gegeven!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Interview Sara Zonneveldt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *