Broederband de outsiders #1

Broederband is eigenlijk een kinderboek (12+) maar het is een serie die je echt moet lezen!

image

Samenvatting
In Skandia is er een manier om te bewijzen dat je een krijger bent, je moet mee doen aan een intensieve training van 3 maanden en bewijzen dat je het waard ben om een krijger te zijn. Je leert meer over de zeevaart, vechtkunst en wijsheden van Skandia.

Normaal zijn er 2 groepen, maar nu zijn er teveel jongens om 2 groepen te maken dus worden het er 3. Hal Mikkelson word gevraagd als leider van het 3de team, de overgebleven jongens die niet gekozen werden. Wie zal het sterkst, slimst en moedigst zijn en de wedstrijd winnen?

Lees het in broederband,  de outsiders! ( de serie bestaat uit 5 delen en John is nog bezig met schrijven, hopelijk nog een vervolg dus!)

Verwachtingen
Toen ik aan dit boek begon was ik heel enthousiast!  Ik was net klaar met zijn vorige serie, de grijze jager! ( http://degrijzejager.nl/) Ik wou meer weten en lezen over Erak, die de koning is in Skandia.

Het verhaal slurpte me gelijk op. Ik begon met lezen en voor ik het wist was me warme chocolademelk koud en was ik op de helft van het boek. Ik ben soms zelfs vergeten te eten, zo spannend was het.

Verhaallijn
De verhaallijn is makkelijk te volgen en duidelijk. Je weet waar je aan toe bent en er zit genoeg spanning in, je voelt soms zelfs mee met Hall. Ik vind het knap dat je zo erg betrokken raakt met je hoofdpersoon. Ik heb tijdens het lezen ervaren hoe ze vaak werden zwart gemaakt, maar ook hoe sterk ze in hun schoenen stonden.

Conclusie

Ik geef dit boek ☆☆☆☆, omdat het een goed verhaal is en het je meeneemt in hun wereld.

Dit is een boek die ik zeker vaker ga pakken. Het is luchtig geschreven zodat je het zo weg leest. Je blijft in het verhaal zitten en geniet van de avonturen van Hal en zijn bemanning. Ik hoop dat jullie net zo veel plezier hebben als ik met het lezen van de serie.

Tip
Lees eerst de grijze jager serie, dan begrijp je net iets meer van de boeken en het verhaal van Erak

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *