In seizoenen ~ Judith Visser

image

Specificaties

● Nederlands
● 368 bladzijdes
● The house of books
● Roman

Beschrijving

image

Voor het lezen

Door het lezen van de achterflap ben ik zeker benieuwd naar dit verhaal. De kaft trekt me al naar zich toe doordat het duister en niet alledaags is.

Het lijkt me een boek die me zeker aan het huilen gaat maken. Het gaat tussen het randje van leven en dood en de hulp van anderen. Ik ben zelf niet graag afhankelijk, dus ik snap wat het is. Dit is alleen meer. Hoe ver zullen de dokters willen gaan voor een buitenstaander, ze is immers geen Belg. Wat zal David allemaal ontdekken? Hoe zal de strijd en zoektocht verlopen?

Allemaal vragen die ik me afvraag en graag beantwoord wil hebben.

De doos met tissues staan al klaar, want ik weet zeker dat hij nodig is binnen handbereik!

image

Tijdens het lezen

Ik vind de cover super goed bij het verhaal passen. Het is een verhaal die super emotioneel is doordat de moeder te horen krijgt dat ze in nederland uit behandeld is. De ziekte kanker is op plekken gaan zitten die zo goed als onhandelbaar zijn. Nu wilt de moeder een second opinion. Ze kent iemand die het heeft laten doen in belgie dus dat is precies wat ze gaat doen!

Het is moeilijk om te zien hoe de ziekte het leven van David en moeder Annabel over hoopt haalt. Het dagelijks leven verandert en er is meer zorg voor zijn moeder. Ook staat zijn relatie op het spel, dat al niet helemaal soepel verloopt.

Ik ben nu over de 100 bladzijdes en word erg in het verhaal gezogen. Ik merk heel veel herkenbare punten die ik ook in mijn omgeving gezien heb waardoor ik soms moet nadenken. Het maakt het soms wel moeilijk om verder te lezen, maar het verhaal is zo goed geschreven dat je door wilt lezen! Ik geniet van het verhaal, ookal is het een moeilijk onderwerp. Dat het een moeilijk onderwerp is, maakt het alleen maar spannender maakt doordat ik nieuwe dingen kan leren!

image

Conclusie

Een prachtig verhaal die vol emotie en herinneringen zijn geschreven. Het mooiste vind ik de afwisseling tussen moeder en zoon. Verder zie je dat er veel mensen om haar geven en zich bekommeren om haar. Ik herken de ontkenning en kracht op genezing, zeker aangezien de ziekte heel erg dicht bij mij staat. Een naaste van mij moet er ook mee omgaan en het is moeilijk om te zien, iets wat zeker in dit boek goed verwoord is.

De details zijn zo diep en gelijk dat je het allemaal voor je ziet. De details zijn precies goed.

Ik moet toegeven dat ik zeker de laatste 100 bladzijdes in tranen gelezen heb en op een begeven moment nog harder ging huilen. Het is zo mooi om te lezen, zeker aangezien je je kan verdiepen in de gevoelens van de personages, omdat je in hun hoofd kan kijken.

Ik geef dit boek zeker ☆☆☆☆☆, omdat dit een verhaal is die me bij zal blijven.  Het heeft me ook kracht gegeven om je dromen en ambities extra te volgen, want het leven is kort. Pak alle kansen die je hebt,  want voor je het weet is het voorbij.

image

Geniet en vooral heb lief!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “In seizoenen ~ Judith Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *